Boleslav poprvé v historii v play-off uspěla na Dubině

31. března 2013, CD

Muži nevstoupili do semifinále play-off vůbec dobře. Nepovedený výkon a skvělé představení brankáře Mladé Boleslavi Bauera dalo závdavek k výsledku 4:7 z pohledu domácích. Série pokračuje v neděli druhým zápasem. aktualizováno.

Do semifinále vstoupily Vítkovice bez zraněných Lukáše Řezaniny (koleno) a Pavla Jankulára (loket). Nahradili je Filip Hrabal a Robin Žydel.

      První třetina trošku překvapivě patřila jasně hostům. Prim hrál především kapitán hostů a zřejmě nejdiskutovanější osoba prozatimního průběhu letošního play-off Petr Novotný. Ten otevřel v přečíslení 2 na 1 skóre již ve čtvrté minutě a v 17.minutě přidal další branku. Mezitím stačil vyrovnat po Hájkově přiťuknutí David Matúš, ale na jeho branku ještě v téže minutě odpověděl Rožnovják. Do kabin se tak šlo za stavu 1:3.

      Ve 25.minutě přivodil další chmury všem divákům v přeplněném hledišti Salát, který trefil skákající míček před Součkem bezchybně. Za minutu bylo přeci jen veseleji, když Jan Jastřembský za vlastní brankou vyzrál na Hněvkovského a po individuální akci snížil krásnou střelou k tyči. Mladá Boleslav byla jasně lepší a dokládají to i dvě rozezvučelé tyčky Součkovy branky.

      Ve třetí třetině zápas gradoval. Po výborné práci Hrubého, možná jediného hráče, který ve vítkovickém dresu snesl v tomto utkání přísnější měřítko, snížil ve 46.minutě Lukáš Veltšmíd. A ihned na to se Vítkovicím naskytla obrovská příležitost průběh utkání zcela zvrátit, neboť Pavel Bouška při došvihu nešťastně trefil Hrubého do hlavy a vyfasoval vyšší trest. Hned po 18 vteřinách doklepl míček do odkryté branky Tomáš Sladký a na Dubině zavládla euforie. Kde kdo již si oddechl, ale předčasně. Další hrubici špatně fungující vítkovické defenzivy potrestal ve vlastním oslabení po velkém sólu Ekl. Přesilovka Vítkovic pokračovala, ale záhy ji uťal nesmyslným faulem na Novotného Suchánek. Hostující kapitán navíc spadl na mantinel tak nešťastně, že musel se zraněním kolene ze zápasu odstoupit. Ve hře 4 na 4 se navíc prosadili opět hosté. Krásnou souhru předvedl Křenek s Fojtou a Souček kapituloval pošestné. Defenziva Vítkovic hořela dále. Sólo Fojty, který už už zasouval míček do branky, hasil faulem Heczko. Fojta se možná ne neprávem dožadoval trestného střílení, ale u rozhodčího Sojky neuspěl. Smutnit však dlouho nemusel, protože v přesilovce se prosadil trestuhodně nekrytý Gwuźdź a akcie domácích klesly na minimum. Posledních pět minut strávily Vítkovice téměř nepřetržitě na hřišti v šesti bez brankáře, ale vynikající Bauer v brance Mladé Boleslavi již za sebe pustil jen jeden míček. 16 vteřin před koncem korigoval na konečných 5:7 důrazný Martin Tokoš.

      Mladá Boleslav dobyla poprvé v historii v semifinále Dubinu. Zcela zaslouženě se ujala vedení v sérii. Škoda, diváci byli naprosto neuvěřitelní, děkujeme neskutečným domácím Ultras, hokejovému kotli Vítkovic, který se staral o neskutečné choreo a také otrovickému kotli, který přišel podpořit vítkovickém florbalisty.

 

1. SC WOOW Vítkovice – BILLY BOY Mladá Boleslav 5:7 (1:3, 1:1, 3:3)
Branky: 8. Matúš (Hájek), 26. Jastřembský, 46. Veltšmíd (Hrubý), 47. Sladký (Petr Kološ), 60. Tokoš (Veltšmíd) – 4. Novotný (Novák), 8. Rožnovják, 17. Novotný (Ekl), 25. Salát (Bouška), 48. Ekl, 51. Křenek (Fojta), 55. Gwuźdź (Křenek). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 2:0, navíc Bouška (Bol.) 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 518.

 

Foto: Jiří Zerzoň