Na Dubině padl divácký rekord a pomohl ženám k vedení v semifinálové sérii

02. dubna 2013, redakce

Vítkovické ženy odehrály o Velikonočních svátcích svá první dvě semifinále proti pražskému Chodovu. Obě vítězně a navíc v parádní divácké atmosféře.

Oba zápasy provázela na ženský florbal skvělá divácká atmosféra, když v neděli přišlo na ženské semifinále 213 diváků a v pondělí pak jen o tři méně a vytvořili takovou fanouškovskou kulisu, jakou ženský florbal dosud nezažil. Zároveň se jedná o nejvyšší návštěvu na domácí vítkovický ženský zápas v historii.

      V nedělním večeru se rozběhlo semifinále v pekelné atmosféře udeřily Vítkovice hned v úvodu utkání. V čase 1:17 našla Šupáková před brankou Kamilu Paloncyovou a Vítkovice vedly 1:0. Ve zbytku třetiny se hrál dynamický florbal, s množstvím osobních soubojů, který vedl k několika šancím na obou stranách. Kralovaly však především brankářky ve spolupráci se svými obranami a skóre se neměnilo.
      Nástup do druhé třetiny se opět povedl Vítkovicím. Hana Sládečková se šikovně uvolnila a přes clonící Quittkovou prostřelila hostující gólmanku. Poté měly obrovské šance Pastušková s Quittkovou, ale neuspěly a přišel trest v podobě branky Vojáčkové po dorážce nahozené střely. Ve zbytku třetiny si Vítkovice vybraly mírně slabší chvilku, ovšem byla jejich jedinou a třetí třetina již byla plně v jejich moci.
      Opět se jim povedl úvod, když se trefila nenápadnou, ale o to víc přesnou střelou Veronika Vobořilová. V 50.minutě pak přišlo definitivní potvrzení vítkovického vítězství, když nejprve se z křídla prosadila střelou Klára Kociánová a vzápětí zafungoval rychlý protiútok a Pastušková vybídla k pojistce Denisu Ferenčíkovou

1. semifinále: 1. SC WOOW Vítkovice – TJ JM Chodov 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: Paloncyová (Šupáková), Sládečková (Vobořilová), Vobořilová (Quittková), Kociánová (Ratajová), Ferenčíková (Pastušková) – Vojáčková (Žůrková)

Nejlepší hráčky utkání: Paloncyová – Tučková

Počet diváků: 213

 

Do pondělní odvety nastoupil Chodov daleko odvážněji a ještě důrazněji. Tak jako v neděli vyšly úvody třetin Vítkovicím, v pondělí se dělo přesně naopak. Ve čtvrté minutě využila přesilovku zasunutím zpoza branky hostující kanonýrka Žůrková. Vyrovnání přišlo v minutě deváté a rovněž v přesilové hře, kdy přesnou střelou zaúřadovala vítkovická kapitánka Andrea Pastušková. Jenže hned vzápětí chybovaly Vítkovice v rozehrávce a Žůrková pohodlně strhla vedení opět na stranu Chodova. K vyrovnání vedla opět přesilovka a v ní se dorážkou prosadivší Zuzana Halfarová. Vedení Vítkovic však netrvalo znovu víc než minutu a nahozený míček Chodova nešťastně ztečovala do vlastní sítě Mandátová. V čase 18:27 však přestřelka pokračovala přesnou střelou Andrey Pastuškové. O tom, že nakonec to budou Vítkovice, kdo překlopí vedení na svou stranu, rozhodla přesnou nahrávkou Kateřina Quittková, která předložila gól Haně Sládečkové doslova na zlatém podnose.

      Ovšem hned po nástupu do druhé třetiny bylo srovnáno, zmatku ve vítkovické rozehrávce využila Vojáčková. Vítkovice však znovu vedly, když opět zafungovala spolupráce Quittkové s Hanou Sládečkovou. Chodov ale opět vyrovnal a kdo jiný než Žůrková a její dorážka vyražené střely.
      Do třetího dějství se tak šlo za vyrovnaného stavu a čekalo se drama. To také přišlo, krásným sólem poslala Vítkovice do vedení 6:5 Veronika Enenkelová, ale hostům se v 49. minutě povedlo vyrovnat z hokejky Vojáčkové. Vítkovice byly aktivnější, vytvářely si více příležitostí k tomu utkání rozhodnout, nakonec však si prožily i horké chvilky, když byla v závěru přísně vyloučená Sládečková. Oslabení však ubránily a šlo se do prodloužení.

      To trvalo přesně dvě minuty. Kolem pravého mantinelu se prodrala přes souboje Šupáková, její střelu hostující gólmanka ještě vyrazila, ale Zuzana Halfarová se v předbrankovém prostoru podruhé přesně zorientovala a rozhodla o vítkovickém vítězství 7:6.

 

Vítkovice se tak ujaly vedení v sérii 2:0 na zápasy a další dvě utkání se odehrají příští víkend v Praze na hřišti Chodova.

 

2. semifinále: 1. SC WOOW Vítkovice – TJ JM Chodov 7:6 po prodl. (4:3, 1:2, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: Pastušková (Ferenčíková), Halfarová (Pastušková), Pastušková (Ferenčíková), Sládečková (Quittková), Sládečková (Quittková), Enenkelová (Halfarová), Halfarová (Šupáková) – Žůrková (Beránková), Žůrková, Mandátová vlastní, Vojáčková (Žůrková), Žůrková (Vojáčková), Vojáčková (Tožičková)

Nejlepší hráčky utkání: Enenkelová – Lustigová

Počet diváků: 210