Semifinálová série s Mladou Boleslaví je opět vyrovnaná

07. dubna 2013, CD

Vítkovice zlepšily svůj výkon o sto procent a zaslouženě vyrovnaly stav série na 2:2. Další zápas je na pořadu již toto úterý 9.4. v 18:15 na Dubině!!!aktualizováno

Vítkovice v televizním zápase předvedly určitě nejlepší výkon v celé sérii. Jako by jim letos proti Mladé Boleslavi přítomnost televizních kamer vyloženě svědčila.

      Vynikající výkon předvedl brankář Roman Ciompa, který především ve druhé části držel svůj tým nad vodou několika skvělými zákroky. Do obrany nezasáhl kapitán Filip Heczko, který hraje již dlouho se sebezapřením. Kapitánskou pásku si navlékl Petr Kološ.

      Úvod vyšel nabuzeným Vítkovicím perfektně. Hned v 1.minutě zužitkoval souhru celé formace tvrdou ranou z dálky bez přípravy Lukáš Hrubý, jeden z nejlepších vítkovických hráčů celé série. Pak se domácí prezentovali prvním zákrokem za hranicí pravidel, faul kolenem na Žydela ovšem pohříchu ještě potrestán nebyl. Odpočinout si šel až ve 4.minutě Rožnovják za bránění ve hře. Přesilovku se štěstím využil Petr Kološ, jehož přihrávku si jeden z bránících hráčů srazil do vlastní branky. V osmé minutě bohužel skončil zápas pro slovenského forvarda Lukáše Řezaninu, službu vypovědělo jeho nedoléčené koleno. Řezaninu nahradil ve druhé formaci s Matúšem a Žydelem Hájek. Dobře hrající Vítkovice si tvořily další šance, ale Bauer již byl jistý. Naopak v 10.minutě neuhlídal Hubálek na brankovišti Saláta, který nadvakrát dorazil míček za bezmocného Ciompu.

      Ve 23.minutě se Kološovi nepodařilo odpálit míček do bezpečí, Salát jej ihned poslal na branku Vítkovic, kde operoval Fojta a bylo vyrovnáno. Laciný gól ale hosty nezlomil. Hned za dvě minuty napřáhl po příhře z volného úderu z dálky Lukáš Veltšmíd, Bauer si sice na míček sáhl, ale tečoval jej jen do tyčky, od níže již lehká kulatá děrovaná věc putovala do sítě. Ve 28.minutě bylo ale opět vyrovnáno, když Salát skryl svoji střelu za Kološe. Ciompa nic neviděl. Ve 30.minutě našel fantasticky Kološ před Bauerem z rohu hřiště se přikradnuvšího Lukáše Hájka a ten si s domácím brankářem pohrál a střelou do prázdné branky vrátil Vítkovicím vedení. Pak byl za faul za brankou na útočné polovině vyloučen Fojta a i druhou přesilovku Vítkovice využily. Byl to konkrétně specialista na přesilovkové střely z dálky Patrik Suchánek. Ve 40.minutě byl vyloučen Tokoš a i domácí dostali možnost zahrát si přesilovku. Jejich velká zbraň, kterou několikrát použili na Dubině, ale zůstala tentokrát němá.

      Ve 46.minutě nechala domácí obrana moře času a prostoru Lukáši Hrubému a ten technicky nechytatelně zvýšil náskok Vítkovic na 6:3. Pak zastavil unikajícího Sladkého Novotný a byl vyloučen. Ani on si na trestné lavici neodseděl svůj trest celý. Propustil ho na brankovišti štrykující Petr Kološ. V 51.minutě zatáhl míček po středu Sladký, předložil ho na křídlo Martinu Tokošovi a ten vyhnal Bauera z branky. Nový brankář Koráb již do konce utkání neinkasoval, valnou část své desetiminutové eskapády v brance ani nebyl, neboť domácí to dlouho zkoušeli v šesti. Dvakrát uspěli. Z dálky se trefil zřejmě nejlepší mladoboleslavský bek Křenek a pak tentýž hráč předložil míček před odkrytou branku Fojtovi. Víc toho ale již domácí nestihli. Vítkovice zvítězily 8:5 a série je opět vyrovnaná 2:2.

      Za zmínku určitě stojí další nesportovní faul Mladé Boleslavi mimo hru. Tentokrát byl hříšníkem obránce Tomáš Novák, který úmyslně atakoval Tokoše loktem do hlavy. Takovéto zákroky by se měly trestat. A to hodně přísně. Nejde o první zkrat hráčů Mladé Boleslavi v letošním play-off. Vzpomeňme například na faul Novotného na otrokovického Vaňka v prvním čtvrtfinále nebo atak Jiřího Boušky na Sladkého v druhém semifinále. Uvidíme, jak tvrdou podmínku Novák od disciplinární komise vyfasuje.

BILLY BOY Mladá Boleslav - 1. SC WOOW Vítkovice  5:8 (1:2, 2:3, 2:3)
branky (asistence): 09:09 Petr Salát (Marek Štěpánek), 22:52 Ondřej Fojta (Pavel Bouška), 27:08 Petr Salát (Radim Křenek), 57:13 Radim Křenek (Petr Novotný), 58:42 Ondřej Fojta (Radim Křenek) - 00:27 Lukáš Hrubý (Lukáš Veltšmíd), 03:35 Petr Kološ (Tomáš Sladký), 24:27 Lukáš Veltšmíd (Patrik Suchánek), 29:19 Lukáš Hájek (Petr Kološ), 32:58 Patrik Suchánek (Tomáš Sladký), 45:26 Lukáš Hrubý (Patrik Suchánek), 46:55 Petr Kološ (Lukáš Veltšmíd), 50:18 Martin Tokoš (Tomáš Sladký)