Ženy Vítkovic vedou v sérii 3:1 a jsou krok od superfinále!!!

08. dubna 2013, CD

Ženy Vítkovic pokračovaly v semifinálové bitvě. Proti týmu pražského Chodova svedly dvě extrémně dramatické florbalové bitvy, které nakonec byly rozsouzeny tak, že každý ze soupeřů si připsal po jednom vítězství a stav série je tak 3:1 a ve středu budou doma na Dubině "podávat na vítězství"! aktualizováno.

 
Za stavu 2:0 na zápasy (5:1, 7:6 po prodl.) se semifinálová bitva vítkovických žen přesunula do tvrze jejich rivala. Že chodovské ženy jsou v domácím prostředí extrémně silné se Vítkovice přesvědčovaly hned od úvodních minut sobotního zápasu, které byly plně v domácí režii. Branka sice nepadla, převaha domácích však byla znatelná a hráčky Vítkovic jakoby nechaly veškerou formu a odhodlání na Dubině.
      V druhé třetině se obrázek opakoval s tím rozdílem, že bylo ještě hůře, neboť se chodovačkám povedlo převahu vyjádřit i brankově, když nejprve Vítkovice nezvládly svou přesilovku a nechaly si v ní vstřelit branku z hole Lustigové a poté se v polovině utkání prosadila po pěkné kombinaci Žůrková.
      Až za stavu 2:0 pro domácí začaly Vítkovice přeci jen být nebezpečnější a vytvářet si určité šance, ovšem ke skórování to vedlo až 41. minutě, kdy se nenápadnou, ale o to přesnější střelou prosadila Klára Kociánová. Bohužel si Vítkovice zkomplikovaly situaci znovu ihned, když zazmatkovaly za dvacet vteřin po snížení v obraně a Chodov brankou Steinbachové odskočil opět do dvoubrankového vedení. Ve třetím dějství přeci jen začaly Vítkovice svého soupeře svírat, ale přes aktivně a nadšeně hrající Chodov se prosadit nedokázaly, naopak chybovaly výhozem brankářky, který byl potrestán brankou na 4:1. V 56. minutě ještě využila skrumáž před brankou Hana Sládečková k dramatizaci zápasu a Vítkovice zkoušely více než dvouminutovou power-play, k alespoň snížení ani ta však nevedla a Chodov tak snížil stav série na 2:1.

TJ JM Chodov - 1. SC WOOW Vítkovice 4:2
branky:
24. Lucie Lustigová, 31. Gabriela Žůrková, 42. Dominika Steinbachová, 55. Petra Beránková - 41. Klára Kociánová, 56. Hana Sládečková; rozhodčí: Petr Herman - Martin Reichelt; vyloučení: 2:0; využití: 0:0; diváků: 110; zásahy brankářů: Kristýna Provázková 27 - Lenka Kubíčková 26; po třetinách: 0:0, 2:0, 2:2;

 

Před nedělním utkáním vyrazily vítkovické ženy pročistit hlavu po nepovedené sobotě na hrad Karlštejn. Za zorganizování výletu patří obrovský dík jednomu ze sponzorů týmu žen, panu Jiřímu Geisslerovi. Na hradě si holky připomněly rytířského ducha, se kterým vstoupily do play-off a i na jejich výkonu to bylo od počátku zápasu znát.
      Na rozdíl od soboty se hrál oboustraně bojovný florbal plný elánu, šance střídaly šanci na obou stranách, bojovalo se o každý centimetr na hřišti a obrovský prim si v utkání pronajaly oboustranně výborně chytající brankářky. Ta domácí Provázková to potvrdila i v úvodu druhého dějství, kdy lapila trestné střílení v utkání velmi dobře hrající Denisy Ratajové. A tak se na gól čekalo až do 29.minuty, kdy se po seběhu na brankovišti prosadila nadvakrát Anna Niemcová. Vedení ale Vítkovicím dlouho nevydrželo, po chytrém nahození se tečí prosadila Steinbachová a do třetí třetiny se šlo za stavu 1:1.
      Utkání spělo k nervydrásajícímu rozuzlení a také se začalo vylučovat jak na běžícím pásu. Bravurně kralovaly gólmanky a zejména v poslední pětiminutovce a při přísném vyloučení Šupákové v závěru zápasu, předvedla Lenka Kubíčková několik doslova geniálních zákroků a oslavila tak na nedělní den připadající své narozeniny. Jak přísně byla v závěru zápasu vyloučena vítkovická hráčka tak přísně byla vyloučena ve třetí minutě prodloužení i domácí Žůrková. Zodpovědnost na sebe vzala kapitánka Andrea Pastušková a táhlou střelou rozhodla zápas ve prospěch Vítkovic v poměru 2:1.

      Vítkovice tak po obrovsky dramatickém boji vydolovaly v Praze jeden bod do série a vedou v ní tak 3:1 a o čtvrté vítězství se pokusí ve středu 10.4. od 18:15 na Dubině.

      Za podporu a zajištění dopravy děkují vítkovické ženy společnosti: Tartarus Investment s.r.o.

TJ JM Chodov - 1. SC WOOW Vítkovice 1:2p
branky:
34. Dominika Steinbachová - 29. Anna Niemcová, 63. Andrea Pastušková; rozhodčí: Lucie Hejnová - Jitka Romančáková; vyloučení: 4:3; využití: 0:1; diváků: 128; zásahy brankářů: Kristýna Provázková 28 - Lenka Kubíčková 36; po třetinách: 0:0, 1:1, 0:0, 0:1;