Vítkovice budou v sobotu usilovat o zlatý double

15. dubna 2013, CD

Herbadent, Vítkovice, Chodov a Vítkovice. Takové je rozložení sil v sobotním Superfinále v Praze. Vítkovice versus Praha. Již samotná účast v Superfinále je mnoha týmy kladena jako sezónní cíl. Vítkovice mají ale na dosah dvě zlata ve dvou nejsledovanějších českých ligových soutěžích. Stejně jako před 13 lety.

Situace, kdy Vítkovice usilovaly v ligových finále soutěže mužů a žen o zlaté medaile, již jednou v historii nastala. Bylo to před 13 lety v sezoně 1999/2000. Muži bojovali s Tatranem Střešovice, ženy s Děkankou. A obě vyrovnané série nakonec vyhrály ve třetím rozhodujícím zápase doma Vítkovice!!!

Muži, finále 2000: Vítkovice - Střešovice 2:1 (2:3, 4:3, 2:1)
Ženy, finále 2000: Vítkovice - Děkanka 2:1 (1:2, 2:1, 3:2p)

 

Muži Vítkovic si cestu do Superfinále proklestili přes Bulldogs Brno a Mladou Boleslav. Celkem 10 zápasů stálo hodně sil, teď mají hráči čas na fyzickou i mentální regeneraci před vrcholem sezony.

      Vítkovice se do mužského Superfinále probojovaly podruhé. Svou účast ale nezopakoval Tatran, svou pozici nedobrovolně přenechal Chodovu. Chodov, tým vedený reprezentačním trenérem Cepkem, který se od třetího zápasu přesunul ze saka zpět do dresu, bude usilovat o svůj double, neboť v lednu získal také český Pohár.

      O2 Aréna bude zbravena do modrobíla. Oba týmy vyznávají stejné barvy, tedy modrou a bílou. Oba fanouškovské tábory se potkávaly již při loňském šestizápasovém semifinále, teď se tedy budou překřikovat pouze jednou v rozlehlé O2 Aréně.

      Zíkají Vítkovice pátý titul v historii? Nebo bude Chodov po Tatranu a Vítkovicích třetím týmem, který se do ní zapíše zlatým písmem?

SUPERFINÁLE MUŽŮ
1. SC WOOW Vítkovice - TJ JM PEDRO PEREZ Chodov
ZAČÍNÁ V O2 ARÉNĚ V SOBOTU 20.4.2013 V 18:00.

 

Vítkovické ženy zažívají letos přelomovou sezónu. Po třech bronzových sezónách, kdy ani jednou ze tří pokusů nedokázaly v semifinále přejít přes Bohemians, se jim letos do cesty postavil jiný pražský tým, Chodov. Semifinálová série se protáhla na maximální počet zápasů a ten sedmý doma vybojovaly Vítkovice!

      Pro Vítkovice to bude letos již druhé velké finále. A se stejným soupeřem. Vítkovice se s Herbadentem totiž střetly na sklonku ledna ve finále Poháru České pojišťovny. Tehdy byly šťastnější hráčky pražského týmu, když se radovaly z vítězství 6:5 po prodloužení. Doufejme, že jim Vítkovice porážku oplatí nyní, tedy v ten pravý čas!

      Pro Vítkovice by to byl teprve druhý titul v historii. Ten první získaly v roce 2000, kdy společně s muži kralovaly českému florbalu.

SUPERFINÁLE ŽEN
Herbadent SJM Praha 11 - 1. SC WOOW Vítkovice
ZAČÍNÁ V O2 ARÉNĚ V SOBOTU 20.4.2013 V 15:00.