Petr Kološ: Prošli jsme si krizí, teď jsme o mnoho silnější!!!

16. dubna 2013, CD

Marodka zasáhla v posledních zápasech play-off naplno i Filipa Heczka a tak kapitánskou pásku opět po čase navlékl obránce Petr Kološ. A právě s obráncem hrajícího s pro něj již tradiční jedenáctkou na zádech přinášíme předsuperfinálový rozhovor.

Ahoj Petře. Vítkovice si zahrají podruhé Superfinále, jak se těšíte?
Tak je to vrchol sezóny, na to se nedá netěšit. Máme to v hlavě od samého začátku, prostě všichni v kabině se tam chtěli probojovat a doufám, že to šlo poznat i na předvené hře od stavu 2:1 pro Bolku. Prošli jsme si určitou krizi, ale zvládli jsme to jako jeden tým, který je teď díky tomu o mnoho silnější.

V posledních zápasech jsi kapitánoval, Filip Heczko je zraněný. A nejen on. Jak je na tom před Superfinále vítkovický lazaret? V posledním zápase nehráli Heczko, Jankulár, Řezanina, Tokoš...
No těch jmen je tam daleko více. Ale posouzení jejich stavu necháme do poslední chvíle asi otazníkem, uvidíme jak se kluci dají dohromady. Už je to jenom jeden zápas, ale právě o to lépe zde musí být připraveni.

V Superfinále se střetnete s Chodovem, který šňůrou čtyř výher v řadě vyřadil ze hry Tatran. Co od zápasu čekat?
Očekávám boj o každé místo na hřišti, doufám, že to bude útočný florbal a že nebude moc svazaný taktikou, protože, jak říkám, je to o jednom zápase a ten chce každý vyhrát.

Hlediště bude modrobílé, neboť oba týmy vyznávají stejné barvy. Loni byla návštěva v O2 Aréně 7877 diváků, letos je otevřené i horní patro, čeká se ještě více lidí. Kolik tipuješ letos diváků? Jaká bude atmosféra v porovnání třeba s tou loňskou?
Můj tip je 10456 diváků, Doufám, že budou hodně slyšet a že se budou bavit florbalem, který budeme předvádět. Bude zajimávé sledovat modrobílé pojetí tribun.

Jak se před takovou masou lidí hraje? Přeci jen už jsi pár takových zápasů odehrál. Například několik extraligových finále na Sareze v Porubě, rozhodující zápas finále v Praze, nabitá Sareza Hrušovská, posledně rekordní návštěva na Dubině, zápasy v reprezentačním dresu...
Je to senzační! Musíte umět s touto energii pracovat, protože vás to může srážet dolů, ale když si od těch fanoušků vezmete to kladné, dokážete podávát výkony, které by jste od sebe nečekal. Je to prostě senzační hrát hlavně v Ostravě, protože ať si říká každý co chce, jen u nás se fandí. Důkazem je dvacetičlenná výprava do Boleslavi, ktera překřičela vyprdodanou halu :) Děkujeme! Pokud bude někdy Superfinále v Ostravě, tak se chlapi z Prahy asi po..... strachy :D To je jiné peklo!

Vítkovice budou mít v Praze na palubovce oba nejsledovanější týmy. V neděli se do O2 Arény probojovaly i ženy. Byl ses na rozhodujícím zápase semifinále s Chodovem podívat?
Ano byl jsem se tam podívat. Fandil jsem na dálku ženám i v Praze a doma, ale bohužel jsem nemohl sledovat pátý a šestý duel osobně kvůli probíhající sérii v Boleslavi. Jsem rád, že to baby zvládly. Doufám, že je to dost posílilo a pochopily, že se nesmí nic vzdávat a že si nějakou herní (střeleckou) krizí prošly a ukážou "těm nejlepším", podle Šteglové, že letos jsou nejlepší ony!

 

Fandili jste? Udělali jste holkám "kotel"?
Určitě jsme fandili. Ale to, co opět předvedli vítkovičtí fanoušci, bylo prostě neuvěřitelné! Nechápu, kde berou tu sílu takhle povzbuzovat celé utkání. Klobouček vám!

Jak bude vypadat váš víkendový program v Praze?
Pojedeme už v pátek. Připravovat se budeme celý týden, teď tomu obětujeme úplně všechno a až se na konci utkání podíváme na tabuli, věřím, že naše u nás bude svítít aspoň o jedničku větší číslo.

Petře, hodně štěstí tobě i celým Vítkovicím a přeju ziska pátého zlata v historii!
Děkuji, Romčo. Jak říkali naši staří plajeři: kliku, haluz a formu s sebou :D !
Poslední slova: BELIEVE IN BLUE!!!

 

Rozhovor s Petrem Kološem: Roman Sladký