Ženy zahájily letní přípravu

23. května 2013, SR

Přesně měsíc a jeden den po stříbrném Superfinále ochutnaly extraligové ženy společně se svými mladšími kolegyněmi z juniorek první dávku přípravy na novou sezónu, která se naplno rozjede od následujícího pondělka.

„Příprava bude co do formy do značné míry podobná jako dle mého názoru úspěšný model, který jsme praktikovali loni,“ prohlásil na úvod jeden z trenérů Vítkovic Jiří Velecký. Ovšem už první trénink, který ve Fitcentru Energy Fit ženy absolvovaly, naznačil, že se náročnost posune zase o stupeň výše.

„Přípravu povede Dušan Dudešek, který se postará o pondělní tréninky v hale a páteční v přírodě, středeční tréninky pak povede ve fitcentru kondiční trenér Vít Stránský, což je v tomhle směru maximálně náročný profesionál a měl by nás posunout zase o něco dál.“ Spolupráce s ním by měla být na vysoké úrovni, navíc je to hokejista (v současné době prvoligového nováčka z Havířova), takže i k florbalu má blízko. „Holky si to s ním ve středu vyzkoušely. Doufám, že pocity měly především kladné,“ dodal Velecký.

Celkem by měly ženy absolvovat 10 lekcí těchto specializovaných tréninků a do toho zapojeny tréninky v hale a venku. „I ty budeme letos inovovat a zaměříme je trochu jiným směrem, využijeme poznatků a nedostatků z proběhlé sezóny. V srpnu nás pak těsně před Czech Openem čeká herní minisoustředění v Dobřichovicích u Prahy,“ doplnil na závěr trenér Jiří Velecký.

Díky spolupráci s Fitcentrem Pure Jatomi pak mají hráčky Vítkovic nově možnost navštěvovat toto Fitcentrum v nákupním centru Nová Karolina po dobu přípravy a sezóny, což by se také mělo pozitivně projevovat na jejich celkové kondiční připravenosti na další sezónu.