Muži si na úvod doma otevřeli střelnici

07. září 2013, CD

Muži smetli na úvod sezony Kladno 9:0!

Páteční večer na Dubině se nesl ve znamení začátku nové florbalové sezony. A pro Vítkovické to byl večer velmi příjemný.

Muži nastoupili proti nováčkovi z Kladna a ikdyž se gólostroj rozjížděl pomaleji, ve třetí třetině překonal prázdninový rez a Kladno si nakonec odvezlo solidní nášup.
Vše začlo v 11.minutě, kdy se krátce po sobě trefili z podobného místa Jan Jastřembský a Zdeněk Žák.
Na další branku čekali diváci až do poloviny zápasu, kdy využil přesilovku kapitán Jan Jelínek.
Až ve třetí třetině se obrázek utkání odrazil ve skóre. 45.minuta přinesla dva góly. Hubálek nabil Žákovi a ten se ze svého oblíbeného prostoru "mezi kruhy" nemýlil. Zakrátko vystihl rozehrávku Šebesta a jeho střelu dorazil do odkryté branky Lukáš Veltšmíd. Za šest minut se do extraligové střelecké listiny poprvé v kariéře zapsal nechytatelnou ranou z první také Jan Šebesta. O minutu později rýsoval Lukáš Hrubý míček na ten pro Žáka, ale jeho centr nakonec skončil až v kladenské síti. V 55.minutě využily Vítkovice i druhou přesilovku v zápase. Odražený míček uklidil do branky Jakub Hubálek. Poslední slovo si vzala otrokovická posila Matěj Koňařík, kterého vybídl vynikající prací ke skórování Žák.
Kladno nepředvedlo na Dubině nic a bude mít opravdu co dělat, aby uhájilo extraligovou příslušnost pro další rok.

1. SC WOOW Vítkovice – FBC Kladno 9:0 (2:0, 1:0, 6:0)
Branky:
11. Jastřembský (Heczko), 11. Žák (Jelínek), 29. Jelínek (Hubálek), 45. Žák (Hubálek), 45. Veltšmíd (Šebesta), 51. Šebesta (Veltšmíd), 52. Hrubý (Hubálek), 55. Hubálek (Veltšmíd), 56. Koňařík (Žák). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:0. Diváci: 181.