Vítkovické ženy vstoupily do sezony suverénně

09. září 2013, redakce

První dvě kola mají za sebou ženy Vítkovic. Přivítaly dva celky z loňského středu tabulky a s oběma si poradily bez zaváhání i přesto, že pro zranění nebyly ještě k dispozici reprezentační útočnice Hana Sládečková a slovenská posila Michaela Šponiarová.

Extraliga žen se rozběhla v pátek a na Vítkovice čekal šestý tým loňské sezony, pražské Elite. Zápas začal oboustranně opatrně a na nějaké vážnější šance se zhruba pět minut čekalo, pak oba týmy zahrozily, načež přišel i první gól. Kociánová vystihla rozehrávku hostí a předložila na zlatém podnose první extraligový gól Vítkovic v sezoně Monice Léblové. To však bylo pro první dějství vše, dále kralovaly gólmanky, domácí Hana Ranochové i hostující Gécová.
      Druhá třetina se nesla za trvalé převahy vítkovických hráček, které ji na rozdíl od prvního dějství dokázaly zúročit i brankově. Ve 24. se individuálně prosadila Anna Niemcová, za dvě minuty na to po ose Denisa Ferenčíková - Andrea Pastušková bylo potrestáno špatné střídání hostí a do klidné roviny zápas definitivně nasměrovala brankou na 4:0 Veronika Enenkelová. V druhé části se ještě zanedlouho poté prosadila střelecky po pěkné přihrávce Šupákové Eva Sládečková, která tak oslavila gólem návrat do vítkovického dresu po téměř dvouleté zdravotní pauze.
      Třetí třetina už byla plně v režii Vítkovic. Ty svou převahu úročily pěknými góly, za zmínku stojí gól Veroniky Enenkelové, či pět kanadských bodů Denisy Ferenčíkové. Smůlou byl obdržený gól tři minuty před koncem, který trochu zkazil třešničku na dortu jinak povedeného výkonu brankářky Hany Ranochové.

 

V neděli zajížděly Vítkovice na mnohdy pořádně horkou půdu brněnských Židenic. Vstup do zápasu se jim však povedl náramně a prakticky v něm rozhodly. Už ve třetí minutě napodruhé po vystihnutí domácí rozehrávky zacílila Denisa Ferenčíková. V desáté minutě si dala repete pátečního gólu Anna Niemcová a o tři minuty poté po pěkné kombinaci neméně pěkně zavěsila Zuzana Halfarová. Čtvrtou branku pak přidala těsně po uplynutí přesilové hry Veronika Vobořilová.
      Do druhého dějství domácí změnily styl hry, začaly napadat a tlačit se do aktivity, čímž se hra docela srovnala a vítkovickým hráčkám nějaký čas trvalo, než se se situací srovnaly. Domácí byly za aktivitu potrestány, po celý zápas výborně chytající Lenku Kubíčkovou překonala přízemní střelou Lišková. Možné zdramatizování zápasu však utla využitou přesilovou hrou vítkovická kapitánka Andrea Pastušková.
      Ve třetí třetině se domácí sice ještě pokusily o aktivitu, jenže zapomněly na zadní vrátka a po ose rychlého protiútoku Ferenčíková, Enenkelová a Pastušková to bylo 6:1. Do konce utkání pak padly ještě dvě branky do domácí sítě, když se překrásně pod víko z dálky trefila Denisa Ratajová a dvě minuty před koncem skrytou střelou Alena Novakovská.

Vítkovické ženy tak zaznamenaly úspěšný vstup do sezony a po reprezentační pauze je čekají v domácím utkání nepříjemné soupeřky z Liberce.

 

1.SC WOOW Vítkovice – Elite Praha 12:1 (1:0, 4:1, 7:1)

Branky a nahrávky: Léblová (Kociánová), Niemcová, Pastušková (Ferenčíková), Enenkelová (Ferenčíková), E.Sládečková (Šupáková), Ferenčíková (Enenkelová), Enenkelová (Ferenčíková), Léblová (Paloncyová), Enenkelová (Ferenčíková), Niemcová (Pastušková), E.Sládečková (Šupáková), Léblová (Paloncyová)

Sestava Vítkovic: Ranochová – Halfarová, Niemcová, Enenkelová, Pastušková, Ferenčíková – Vobořilová, Ratajová, E.Sládečková, Šupáková, Mahdalová – Klapitová, Mandátová, Kociánová, Paloncyová, Léblová – od 40. Quittková

 

EUROSPOLEČNOSTI Sokol Židenice – 1.SC WOOW Vítkovice 1:8 (0:4, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: Lišková (Švecová) – Ferenčíková (Pastušková), Niemcová, Halfarová (Enenkelová), Vobořilová (Šupáková), Pastušková (Niemcová), Pastušková (Enenkelová), Ratajová (Šupáková), Novakovská (Enenkelová)

Sestava Vítkovic: Kubíčková – Niemcová, Halfarová, Ratajová, Vobořilová, Klapitová, Mandátová, od 20. Novakovská, od 25. Voláková – Enenkelová, Pastušková, Ferenčíková – E.Sládečková, Šupáková, Quittková – Léblová, Paloncyová, Kociánová