Eva Sládečková: Vstup do extraligy nemůžu hodnotit jinak než pozitivně

13. září 2013, redakce

Po dlouhé době bez florbalu zaviněné zraněním kolene do extraligového kolotoče opět naskočila Eva Sládečková. Koleno drží, má za sebou první dva zápasy a první dva góly.

Ahoj Evčo. Máš za sebou po skoro dvou letech extraligové zápasy. Jak se ti hrálo?
Ahoj. Pro mě bylo důležité zjistit, jestli s mým kolenem vydržím tempo zápasu a nebude mě v ničem omezovat. Jelikož jsem o něm během těch dvou zápasů téměř nevěděla, tak se mi hrálo dobře. S holkama sice ještě nejsme moc sehrané, ale to snad přijde s časem ;-)

Tým se za ty necelé dva roky, cos chyběla docela změnil, jak ty ho teď vidíš?
Je určitě znát nějaký posun dopředu, jak od trenérů, tak od samotných hráček.
Tým se tak trochu rozrostl a posílil. Myslím, že hlavně díky změně, která proběhla v trénincích. Holky mají teď mnohem více možností, jak na sobě správně pracovat, hlavně individuální cestou.

Co tvé koleno, už je v pořádku? Co tě motivovalo k návratu po tak dlouhé pauze?
Ano, koleno je v pořádku, ale už to nikdy nebude to mé “staré“ :-P.
Po operaci a ještě dlouho poté jsem musela hodně cvičit a nějakým způsobem ho aktivně zatěžovat, tak jsem se rozhodla zapojit s holkama do letní přípravy. Pak přišly tréninky s hokejkou a bylo rozhodnuto ;-)

Máte za sebou s týmem povedený vstup do ligy. Jak bys ty dva první zápasy zhodnotila?
Já myslím, že nemůžu jinak než pozitivně. Sice nebylo vše podle představ, to ani nejde, ale na to, že se některé hráčky spolu teprve sehrávají a jsme na úplném začátku sezóny, tak se mi oba zápasy líbily.

Hned při prvním zápase se ti povedlo vstřelit dva góly, to potěší. Představovala sis takhle povedený návrat?
To určitě ne. Já jsem ráda, že mě trenéři pustili na hřiště a mohla jsem si s holkama zahrát, užít si to a nějakým způsobem pomoct.

Unikneš povinnosti péct buchty a nebo budeš muset, ikdyž tak úplně nováček nejsi?
No, už jsem zjistila, že uniknout z toho moc nejde :-P.
Jsem prostě staro-nováček a každý nový i starý musí péct a myslím, že výmluva typu: Péct nemůžu, protože by mamka nezvládla ten nepořádek v kuchyni, by asi moc neprošla. Tak udělám nejspíš něco velkého, ať mám pak delší dobu klid :-P