Ženy Vítkovic rozdrtily Liberec!

23. září 2013, CD

Vítkovice nedaly Liberci šanci. Výsledek 12:2 hovoří za vše. Ženy mají v úvodu sezony obrovskou fazónu. Po třech zápasech mají devět bodů a skóre 32:4!!!

Vítkovické ženy narazily na Liberec, se kterým v loňské sezoně nedokázaly ani jednou bodovat. Tentokrát však doma od začátku soupeře zmáčkly a výsledek se dostavil v podobě výrazného vítězství 12:2.

Do utkání vstoupily vítkovické hráčky skvěle. První střídání ve vítkovickém dresu si připsala slovenská posila Michaela Šponiarová a hned z toho byla asistence na úvodní gól Hany Sládečkové. Vítkovice si držely převahu a dokázaly jí zúročit do konce třetiny ještě dvěma brankami, když v desáté minutě jubilantka Andrea Pastušková dorazila střelu Niemcové a poté rovněž dorážkou se prosadila Veronika Enenkelová. Druhá část začala přesilovkou Liberce, kterou však Vítkovice ubránily i díky spolehlivé Lence Kubíčkové v brance, která navíc přidala vzápětí perfektní výhoz do brejku Denise Ferenčíkové, která hostující brankářku propálila. Hned za minutu to bylo 5:0, to poté co Eva Sládečková našla před brankou Moniku Léblovou a ta se nadvakrát prosadila. Ve zbytku třetiny přeci jen Liberec více zvedal hlavu a několikrát nebezpečně zahrozil a dočkal se i snížení. Do třetího dějství hostující hráčky vletěly se snahou s výsledkem ještě něco udělat, otevřely hru, ovšem záhy byly potrestány, když se prosadila po dorážce Denisa Ferenčíková. Pak přišla silná dvouminutovka, ve které Vítkovice přidala tři branky a definitivně rozhodly, že hostující hráčky odjedou z Ostravy s pořádnou náloží. Nejprve se trefila po seběhu Anna Niemcová, poté bylo nařízeno po faule trestné střílení, které s přehledem zakončila Kamila Paloncyová a vzápětí na to propadlo do branky nahození Kataríny Klapitové, která si tak připsala první branku ve vítkovickém dresu a české extralize. V poslední pětiminutovce padly ještě čtyři branky, jedna do sítě Vítkovic, když se tečí prosadila Mlejnková, tři však také do sítě Liberce, které daly výsledku definitivní podobu 12:2. Druhé nařízené trestné střílení v zápase proměnila bekhendovou kličkou Monika Léblová, po přiťuknutí zpoza brány ukázala pohotovost na brankovišti Eva Sládečková a konečný účet uzavřela výstavní střelou Kateřina Quittková.

1.SC WOOW Vítkovice – Crazy Girls FBC Liberec 12:2 (3:0, 2:1, 7:1)

Branky a nahrávky: H.Sládečková (Šponiarová), Pastušková (Niemcová), Enenkelová (Halfarová), Ferenčíková (Kubíčková), Léblová (E.Sládečková), Ferenčíková (Enenkelová), Niemcová (Ferenčíková), Paloncyová tr.st., Klapitová (Voláková), Léblová tr.st., E.Sládečková (Kociánová), Quittková (Šupáková) – Urbanová (Ježková), Mlejnková (Koníčková)

Sestava Vítkovic: Kubíčková – Halfarová, Niemcová, Enenkelová, Ferenčíková, Pastušková – Novakovská, Vobořilová, H.Sládečková, Šponiarová, Quittková – Voláková, Klapitová, E.Sládečková, Léblová, Paloncyová – od 40. Kociánová a Šupáková