Juniorům a juniorkám se vstup do sezóny vydařil

23. září 2013, redakce

Juniorské extraligové týmy rozjely svou sezónu o právě proběhlém víkendu. Oba byly stoprocentní a zejména u juniorů jde o hodně ceněná vítězství.

Junioři ve svém prvním hracím víkendu vyrazili do Prahy, kde je čekala v sobotu Sparta a v neděli horký favorit celé soutěže, tým Bohemky. V utkání na Spartě do toho junioři vletěli zostra a už ve druhé minutě vedli 2:0, ovšem jak rychle vedení nabyli, tak jej zase pozbyli dvěma inkasovanými góly v deváté minutě a navrch třetím o minutu později. Do konce třetiny se jim však povedlo vyrovnat. V prostřední periodě přestřelka pokračovala, vítkovičtí mladíci však nakonec dokázali jít do třetí třetiny s jednobrankovým náskokem, který v ní o další dvě branky navýšili a radovali se z vítězství 8:5.

 V neděli pak hráli na hřišti Bohemky, favorit celé soutěže nenastoupil v úplně nejsilnější možné sestavě, nicméně i tak jsou body z jeho hřiště, které junioři získali velmi cenné a nečekané. Vítkovickým mladíkům se povedl především vstup do utkání, když po první třetině vedli 4:1 a ve zbytku utkání dokázali svůj náskok nejen držet, ale ještě navýšit a zvítězili tak na horké půdě, odkud body jen tak někdo nepřiveze 8:3.

Juniorky čekaly první zápasy v Opavě. V obou se jim podařilo potvrdit roli favoritek a své soupeře výsledkově předčit. V prvním zápase proti Šumperku se juniorky dlouho rozjížděly a až v závěru zápasu potvrdily i brankově svou herní převahu ve vítězství 10:1. V druhém zápase rovněž uštědřili desítku, tentokrát soupeřkám ze Vsetína a vyhrály 10:2, když tentokrát se dokázaly střelecky výrazněji prosazovat již od úvodu zápasu.