Milestones 21

24. září 2013, redakce

Florbalový klub 1. SC WOOW Vítkovice slaví během září 21. výročí své existence. A když se slaví, nikdy není na škodu si lehce zabilancovat, a to nad jubilanty v kádrech našich extraligových týmů mužů a žen. Vítkovice budou v té to sezóně také popáté startovat na hlavním turnaji Poháru mistrů!

Co do počtu zápasů vládne v mužích jednoznačně Lukáš Hrubý, kterému se pomalu blíží třístý zápas ve vítkovickém dresu! V současné době jich má na kontě 287. Dříve než třístého zápasu by však Lukáš určitě mohl dosáhnout mety tří set extraligových bodů ve vítkovických barvách, k tomu mu jich chybí již jen sedm.

Dvoustého zápasu v modrobílém dosáhl v úvodu sezóny Jan Jelínek a stovku pokořila další vítkovická stálice Pavel Jankulár. Dlouholetou oporou na brankovišti je i Roman Ciompa, který se přehoupl přes hranici 8.000 minut ve vítkovické brance v zápasech extraligy. Co se bodového přínosu týče se pak ke sto bodům ve vítkovickém dresu blíží Lukáš Hájek, chybí mu jich dvanáct, do překonání hranice 50 branek ve vítkovickém dresu mu jich pak chybí jen dvě.

 

To v ženách vládne dlouhodobým statistikám jejich kapitánka Andrea Pastušková. Ta v úvodu letošní sezony pokořila metu 100 extraligových branek za Vítkovice! A další výrazná meta je v dohlednu. Neodmyslitelné tváři vítkovických žen chybí pět startů do dvoustého extraligového utkání!

Další vítkovická stálice obranných řad Anna Niemcová překonala v úvodu extraligy hranici 100 extraligových bodů a nechybí ji mnoho k další výrazné metě a to rovněž dvoustému utkání za Vítkovice v extralize. Zajímavé milníky v podobě stého extraligového zápasu za Vítkovice už pomalu mohou začít vyhlížet Denisa Ferenčíková a Klára Kociánová. Hranice dvou set extraligových bodů se blíží Monice Léblové a ke stovce bodů se blíží drobná vítkovická snajperka Hana Sládečková.

 

Největším milníkem letošní sezóny však bezpochyby bude historicky pátá účast mužského týmu na Poháru mistrů evropských zemí v Tampere, kam vyráží již za týden!

Předchozí účasti Vítkovic na Poháru mistrů:
1996, Stockholm (Švédsko)
1997, Stockholm (Švédsko)
2009, Frederikshaven (Dánsko)
2010, Valmeira (Lotyšsko) - stříbro!!!
2013, Tampere (Finsko)

pozn: v roce 2008 se Vítkovice zúčastnily kvalifikace ve finských Helsinkách, ale i přesto, že porazily švýcarský Könitz, se z postupu do hlavní soutěže radovala pořádající Tapanillan Erä.

 

Účast vítkovických mužů na poháru mistrů ve Finsku finančně podporuje Moravskoslezský kraj.