Na Dubinu míří fanoušky oblíbený Michal Jedlička. Přijede Bohemka.

24. ledna 2014, Redakce

V I T K O V I C E - V neděli v 17:15 přivítají Vítkovice na své palubovce hráče pražských Bohemians. Svému soupeři mají co oplácet, pražský zápas pro sebe v září urvali domácí 5:3. Nyní jsou Vítkovice opět favority.

Bohemians jsou v letošní sezoně blízko teprve druhé účasti play-off ve své historii. Ze svých osmi účastí v nejvyšší soutěži se probojovali do bojů o medaile pouze v roce 2005.

To Vítkovice si účast v play-off po odbytém začátku sezony vydobyly již čtyři kola před koncem. Na deváté FBC Ostrava mají 11 bodový a na osmé Brno 9 bodový náskok. A jelikož tito dva ještě hrají spolu, jeden skončí jistě pod Vítkovicemi. Vítkovicím totiž hrají do karet i lepší vzájemné zápasy s oběma těmito týmy.

Vítkovice ale již dávno vzhlíží spíše k horní čtyřce. Z té vytlačily právě Bohemians, která v ní donedávna byla. Poslední tři zápasy ale "klokani" prohráli a spadli až na sedmé místo, byť v posledních dvou zápasech s favority hráli velice vyrovnané zápasy (Tatran-Bohemians 5:3, Bohemians-Ml.Boleslav 4:5). V našlapaném středu tabulky mají stejně bodů jako Sparta a Otrokovice.

  3. Chodov 19 zápasů /39 bodů
  4. Vítkovice 18/33
---
  5. Sparta 19/ 30
  6. Otrokovice 18/30
  7. Bohemians 19/30
  8. Brno 18/24
---
  9. FBC 18/22

Vítkovice tak možná budou svádět na dálku souboj o třetí místo s Chodovem. Na ten sice teď ztrácí šest bodů, mají však jeden zápas k dobru. Kdyby Chodov jedinkrát v posledních třech zápase zaváhal, při stoprocentní bilanci Vítkovic by se Ostravští dostali na třetí místo. To byl pak znamenalo, že by si mohly svého soupeře pro čtvrtfinále vybírat ze dvou soupeřů, které by jim nechala zřejmě již jasná první dvojice tabulky Ml.Boleslav, Tatran.

Program Vítkovic a Chodova v posledních čtyřech kolech:
Vítkovice: Bohemians (d), Sparta (v), Otrokovice (d), Ml.Boleslav (v)
Chodov: FBC (d), Pardubice (v), Brno (v)

Zápas 1. SC WOOW Vítkovice - FbŠ Bohemians začíná v neděli 26.1.2014 v 17:15 na hale SC Dubina.