Sladký je po prázdninách odpočatý

03. září 2006, CD, MiniCD

Opora Vítkovického útoku je připravena rvát se za Vítkovice. Přinášíme krátký rozhovor s reprezentačním centrem Tomášem Sladkým.

Tome, o víkendu jsi odehrál Pegres cup v Havířově za tým TJ Znojmo. Byla to oficiální součást tvé letní přípravy?
Samozřejmě. Trenéři obou týmu se dohodli na tomto krátkodobém hostování a spolu s Lukášem Hrubým jsme si dobře zahráli. Škoda jen nepovedeného finále. Jinak totiž musím říct, že tým ze Znojma se možná už příští rok může zaslouženě probojovat do Fortuna extraligy.

Už za 14 dní začíná zápasová sezóna. Po Czech Openu, kde jste s Vítkovicemi podávali střízlivé výkony, už určitě ladíte formu na úvodní duel v Liberci.
Od úterka se rozbíhá oficiální tréninková sezóna v naší nové domácí aréně a všichni se na ligu těšíme. Musíme se poctivě připravit, abychom nedopadli jako loni, kdy jsme se po zaspaném úvodu nemohli dlouho rozehrát. Doufám, že jsme se tím poučili a letos to bude s pomocí zdravíčka a štěstíčka mnohem lepší!

V posledních dnech se hodně diskutuje o kauze Brus a finský tým Gunners. Jaký máš na to názor?
Jsem pořád řadový hráč Vítkovic. Mrzí mě, že se tohoto případu chytá tolik chytrolínů, kteří o tom celém vlastně vůbec nic nevědí. Pavel se vydal svou cestou. O tom, zda měl právo podniknout takové kroky, jaké udělal, nemám právo rozhodovat. Nebudu zde nikoho zatracovat ani pomlouvat. Pokud Pavel opravdu zůstane ve Finsku, bude to pro Vítkovický už tak mladý tým velká ztráta.

Znovu se také otevřela otázka tvého neuskutečněného přestupu do velkoklubu Wiler-Ersigen. Jak jsi vnímal chod událostí, které se bezprostředně týkaly i tebe?
No tak na podobné otázky už odpovídám skoro 4 měsíce a už mě to pomalu začíná štvát! :-)
V lednu se manažeři obou týmů předběžně dohodli na mém přestupu. V květnu se po poněkud nepřesvědčivém jednání ze strany Wileru, rozhodl Vítkovický manažer změnit názor a z mého plánovaného přestupu sešlo. Byl jsem hodně zklamaný a po MS ve Švédsku jsem si zažil asi největší motivační krizi v mém florbalovém životě. Ale na druhou stranu, co tě nezabije, to tě posílí! :-)

Jak se tedy cítíš těsně před začátkem ligové soutěže?
No hodně mi pomohlo nedávné úspěšné dokončení prvního ročníku na UP v Olomouci. Absolvoval jsem vydařený turnaj v Bílovci s naším B-týmem a po nádherné dovolené se svou přítelkyní se cítím opět odpočatý a připravený odehrát v dresu Vítkovic dobrou sezónu.