Juniorky v Opavě: vysoká výhra nad Žďárem, prohra s domácí Opavou

13. února 2014, Jaromír Veselý

Týden po svých mladších kolegyních vyrazily i juniorky Vítkovic na turnaj do nedaleké Opavy, kde je čekaly soupeřky ze Žďáru na Sázavou a domácí P.E.M.A. Opava.

Vítkovice x FBC Žďár nad Sázavou

První zápas turnaje svedl dohromady týmy, které se doposud v sezóně nestřetly neboť do nadstavby přišel každý z jiné divize.

Od začátku držely zápas na svých hokejkách hráčky Vítkovic a soupeř se dostával pouze do sporadických, leč mnohdy nebezpečných protiútoků.

Hned v 50 sekundě zápasu otevřela skóre Petra Hložanková a o pouhých 8 sekund později na ni navázala Denisa Kotzurová.

V páté minutě přidala třetí branku parádní střelou do šibenice Tereza Slavíková, do konce první třetiny ještě po brance přidaly Lívia Gregorová s Kateřinou Peterkovou.

Druhá třetina se dále nesla v podobném duchu, Vítkovické hráčky měly převážnou většinu času míček na svých hokejkách, z čehož ale vytěžily ve druhé třetině už jen tři góly, po trefě Nikol Naňákové a dvou brankách Denisy Kotzurové. Časté ztráty balonku ovšem také vyústily inkasovaným gólem do vítkovické branky ve třinácté minutě druhé třetiny.

Ve třetí třetině tempo viditelně pokleslo, oba týmy přidaly pouze po jednom gólu, když se hned v úvodu třetiny individuálně prosadila Denisa Kotzurová. Na samém konci třetiny vítkovická obrana nezvládla rozehrávku soupeře z rohu a inkasovala podruhé.

Zápas skončil 9:2 pro Vítkovice.

S.K. P.E.M.A. Opava x Vítkovice

Zápas sliboval obvyklé drama soubojů těchto dvou rivalů a v podstatě se tak i stalo.

Po celý zápas byly aktivnějším z dvojice soupeřů Vítkovice, nicméně přes urputnou a spolehlivou obranu se vítkovickým nedařilo prosadit. Naopak domácí hráčky ve čtvrté minutě šly do vedení, když míček nahozený na branku skončil nešťastně pro Vítkovice až zády Michaely Ranochové. Bohužel o dalších 20 sekund a jeden protiútok později to již bylo 2:0. Minutu na to přece jenom dokázaly hráčky Vítkovic vsítit branku po spolupráci Terezy Slavíkové se zakončující Denisou Kotzurovou. Ovšem o další minutu později odskočila domácí P.E.M.A. opět na rozdíl dvou branek.

Druhá třetina se nesla ve znamení snahy hostujícího týmu o změnu výsledku, která sice přišla, ale nikoliv žádoucím směrem a ve třinácté minutě druhé třetiny svítilo na ukazateli skóre 4:1.

Ve třetí třetině se tlak Vítkovických ještě stupňoval, ale na výsledku se to projevilo pouze kosmeticky, když po rychlé útočné akci Barbory Olivkové skórovala Natálie Martináková.

Přes spoustu slibných gólových příležitostí a závěrečný tlak, kdy se konec zápasu prakticky odehrál na polovině Opavy, Vítkovice zápas prohrály v poměru 4:2.

Sestava:

Ranochová M., Hanzesová M.

Gazurová K., Naňáková N., Hrubá N., Slavíková T., Gregorová L., Martiníková L., Peterková K., Olivková B., Hložanková P.,

Pokludová J., Pišteková E., Kotzurová D., Martináková N., Mikulová T.,