Juniorky doma vybojovaly jen 3 body

27. února 2014, Lucie Martiníková

Po dlouhé době jsme opět měly možnost zahrát si doma před našimi fanoušky, rodiči i kamarády a ukázat, co v nás je. Nebyly jsme ale v té nejlepší formě, proto jsme nakonec ze šesti bodů získaly jen tři, přesto hodně důležité body do tabulky.

1. SC WOOW Vítkovice - 1. AC Uherský Brod

Jako první zápas nás čekal náš oblíbený „Uherák“. Víme jak na ně, protože jsme s nimi už v nadstavbovém kole hrály. Tenkrát v Olomouci jsme je porazily 7:2 a byla to hračka, doufaly jsme tedy, že teď to bude stejné, v lepším případě, že jim dáme desítku.

Do zápasu jsme nastoupily na dvě pětky a branku nám pečlivě stražila Hana Ranochová. Začátek zápasu byl poměrně vyrovnaný. Naše hráčky se přizpůsobily hře Uherského Brodu, hrálo se nahoru dolů. V desáté minutě jsme ale chybovaly, míček se kutálel za naší gólmankou a Brod se dostal do vedení 0:1. Snažily jsme se vyrovnat jak to jen šlo, ale šance nám nepadaly. Po první třetině byl stav 0:1 pro Uherský Brod.

Do druhé jsme nastoupily na tři pětky. První dvě lajny se snažily nacpat míček do branky soupeřek, třetí lajna to udělala trošičku jinak a po menším zmatku v obraně jsme měly na kontě jeden vlastňák. To nás zamrzelo, ale neoslabilo, dál jsme dřely, útočily a tlačily, ale góly prostě nepadaly. Ani přes nátlak na soupeřky a povzbuzující fandění našich extraligových vzorů jsme do konce druhé třetiny gólový náskok Brodu nesnížily.

Ve třetí třetině jsme chtěly nechat na hřišti úplně všechno. Náš plán byl, aby si „uheračky“ už ani nevrzly. Zařvaly jsme si „Heeej WOOW“ a první lajna naběhla na hřiště.
Soupeřky už víceméně jenom bránily a tím nám to ještě ztížily. Přece jen dostat se k bráně přes pět bránících hráček opravdu není žádný med. Šance sice byly, ale gólmanka vše vychytala nebo střely jenom zazvonily. Bohužel jsme i chybovaly a nabídly tak hráčce Brodu samotné běžet tváří v tvář naší gólmance a zvýšit na 0:3. Po tomto gólu už žádné další nepadly a po skončení utkání jsme odcházely s prohrou do šatny.

1. SC WOOW Vítkovice - TJ Sokol Brno Židenice

Zápas se Židenicemi pro nás znamenal jedině výhru, nic jiného než tři body bychom nebraly. Do zápasu jsme už od začátku nastoupily na tři pětky, v brance tentokrát s Míšou Ranochovou.

Už v páté minutě se Židenicím podařilo dát první gól. Naštěstí Lilly Gregorová hned po buly vyvezla míček z obrany, zavěsila a vyrovnala. Poté se hra odehrávala ze strany na stranu. Brněnské hráčky v sedmé minutě zvýšily na 1:2, tento náskok se ale podařilo Denise Kotzurové po nahrávce Kristýny Gazurové srovnat. Ještě než skončila první třetina, poslala nás do vedení Tereza Hanzlíková.

V druhé třetině jsme už soupeřkám nedovolily dostat míček do naší branky. Pár šancí sice měly, ale Míša Ranochová byla vždy ve střehu a vše vychytala. Z naší strany se nám podařilo zvýšit gólový náskok hned o dva góly. Nejprve v sedmé minutě doklepla míček do brány soupeřek Lilly Gregorová a ke konci druhé třetiny se opět prosadila Tereza Hanzlíková. Do šaten jsme šly za vedení 5:2.

Ve třetí části už si žádná z našich hráček bod do kanady nepřipsala. Hra byla vyrovnaná. V polovině třetiny jsme nabídly soupeřkám přesilovou hru, když si šla na dvě minuty odsedět svůj trest Jana Urbánková a hned minutu poté se k ní přidala i Lilly Gregorová. My jsme ale florbalistky šikovné a tuto velkou šanci soupeřek, kdy mohly hrát přesilovku pět na tři, jsme ubránily. V poslední minutě nám ještě soupeřky stihly přidat jeden gól, to už však zápas nijak neovlivnilo. Vítězství jsme oslavovaly my.

Děkujeme všem přítomným fanouškům a fanynkám, zejména našim vicemistryním za podporu!

Sestava:

Michaela Ranochová, Hana Ranochová

Simona Kolínková, Kristýna Gazurová, Barbora Olivková, Nikol Naňáková, Jana Pokludová, Denisa Kotzurová, Lucie Miksová, Kateřina Peterková, Tereza Slavíková, Lucie Martiníková, Natálie Martináková, Jana Urbánková, Lívia Gregorová, Tereza Hanzlíková, Lucie Hrubá