Série s Brnem je vyrovnaná

03. března 2014, CD

Po nepodařené sobotě přišla nedělní náprava. Do Brna se série stěhuje za nerozhodného stavu 1-1.

ČTVRTFINÁLE 1: Vítkovice-Brno 4:5

Bez stále zraněného Lukáše Hrubého a od začátku pouze na dvě kompletní formace nastoupily Vítkovice do letošního play-off. A nebyl to začátek povedený. Vítkovice zaspaly úvod celé série a Brno na Dubině rychle vedlo 2:0! Naštěstí se domácí hráči hnáni zaplněnou tribunou s fantastickým kotlem fanoušků rychle vzpamatovali a brzy vyrovnali. Nejdříve se utěšenou střelou z dálky trefil Lukáš Veltšmíd a poté srovnal v přesilovce Zdeněk Žák. Přesto odcházeli Vítkovičtí do kabin s hlavami svěšenými, neboť vedení na stranu Brna opět strhl trestuhodně nehlídaný Ondráček na středu "mezi kruhy". To vše v přesilovce Brna, Vítkovice předtím špatně střídaly a trest za tým odpykával Gurkovský.


Začátek druhé třetiny přinesl velké emoce. Brňané rozehráli volný úder evidentně v rozporu s pravidly a co čert nechtěl, tahanou přihrávku z úderu tečoval před Ciompou do sítě Pexa. Gól platil, Vítkovice znovu ztrácely dvě branky. Polovinu ztráty odkrojil tvrdou ranou ve 34.minutě Zdeněk Žák.


Na začátku třetí třetiny florbalová srdce zaplesala po nádherné akci Veltšmídova útoku, na jejímž konci stál Jan Šebesta, který zakončoval do prázdné branky. Vítkovice měly více ze hry, ale utkání zlomila 56.minuta, v níž se trefil krásnou střelou z dálky Koutný! První bod získalo Brno.

ČTVRTFINÁLE 2: Vítkovice-Brno 4:0

Roman Ciompa si připisuje druhý shotout sezony. V důležitém druhém čtvrtfinále se lví měrou podílel na jasném vítězství Vítkovic. Ve druhé formaci nastoupil Lukáš "Žigo" Řezanina a na lavičce zůstal pro začátek Koňařík. Tento tah se trenéru Deusovi vyplatil, neboť Řezanina se podepsal na rozhodujících gólech celého zápasu!


Již ve 4.minutě rozjásal domácí publikum Jakub Hubálek, který po Řezaninově příhře tvrdou střelou propájil Kejíka. Že bude mít utkání jinou přichuť než sobotní souboj potvrdil v 18.minutě dalším gólem Lukáš Řezanina, kterému asistenci oplatil Hubálek.


Zhruba od poloviny zápasu se na hřišti objevoval i třetí útok Bräuer, Koňařík, Matúš a obránce Heczko. Petr Jankulár již dříve nahradil v prvním útoku svého zraněného bratra Pavla. A byl to právě Petr Jankulár, který po spolupráci se Žydelem připravil třetí vítkovickou branku pro Zdeňka Žáka. Hned na to měly Vítkovice výhodu přesilovky, ale s ní nenaložily moc dobře.


Ve třetím dějství dostalo Brno velkou možnost vrátit se do zápasu. Vyloučení Petra Jankulára a Hájka se dokonce na 9 vteřin překryla. Čtyři horké minuty ale Vítkovičtí přečkali. Přesilovky se vůbec v neděli nedařily. Nepotrestány skončily následné prohřešky Bauera i Koňaříka. Poslední slovo si vzal Petr Jankulár, vystihl Brněnské manévry při power-play a střelou do prázdné branky dal výsledku konečnou podobu. Série je po prvním hracím víkendu vyrovnaná 1-1.