Vítězný trojzápasový víkend dorostenek

12. března 2014, Jaromír Veselý

O minulém víkendu čekal dorostenky náročný zápasový program, neb na turnaji pořádaném Ostravským rivalem FBC měly odehrát hned tři utkání. Dvě z nich se soupeřem z Rožnova pod Radhoštěm a jeden s Přerovským Teiwazem.

Rožnov p. R. x Vítkovice 1:5

První zápas se nesl ve znamení seznamování s doposud neznámým soupeřem, což potvrdila i první branka, která padla do vítkovické sítě v polovině šesté minuty. Gólové uvítání opětovaly vítkovické hráčky o 20s později, když se po spolupráci s Janou Pokludovou prosadila Kateřina Peterková. Přes houževnatou obranu Rožnova ukázala směr vývoje utkání další brankou Kateřina Peterková v deváté minutě po akci vypracované Denisou Kotzurovou. Další průběh zápasu se nesl v duchu útočných akcí Vítkovic a nepříjemnou obranou Rožnova, doplněnou o občasné protiútoky.

Ve třetí minutě druhé třetiny se tento průběh odrazil i na skóre, když se prosadila Lívia Gregorová a za 10 sekund využila Barbara Jakubcová nabídku Simony Kolínkové. Přes nesčetné pokusy již ve druhé třetině branka nepadla ani na jedné straně. Třetí třetina se nesla ve stejném duchu jako předchozí část, s tím rozdílem, že v ní padla už jen jedna branka když vítkovickou přesilovou hru využila Denisa Kotzurová.

Vítkovice x Rožnov p. R. 11:0

Do druhého zápasu se již soupeři znali a od začátku se neslo utkání v podobném duchu jako končilo předchozí.

Přece jen rozdíl oproti prvnímu zápasu byl ve vyšší aktivitě vítkovických hráček, což se i odrazilo ve skóre, které narůstalo poměrně rychlejším tempem. Již po 23 sekundách otevřela účet dvojice Jana Pokludová a zakončující Denisa Kotzurová. V půlce třetiny se prosadila spolupráce nahrávající Terezy Zemanové a skórující Simony Kolínkové. Další branku přidala opět Denisa Kotzurová a v závěru třetiny si vyměnily role ze spolupráce z úvodu Denisa Kotzurová a zakončující Jana Pokludová.

Rozjezd do druhé třetiny trval tři a půl minuty, poté se opět trefila Jana Pokludová po nahrávce Nikol Kubečkové. Za další tři minuty rozvlnila síť rožnovské branky Lívia Gregorová. Po minutě posunula ukazatel skóre směrem vzhůru Barbora Olivková a konto třetiny uzavřela Denisa Kotzurová. Ve třetí třetině nejprve zafungovala osvědčená kombinace, Jana Pokludová nahrávala a Denisa Kotzurová poslala míček za záda rožnovské gólmanky. Následně si role ve spolupráci z konce druhé třetiny vyměnily tentokráte nahrávající Babora Olivková a desátý gól přidávající Simona Kolínková. Poslední jedenáctou branku vstřelila jako symbolickou oslavu narozenin Tereza Zemanová.

FBŠ Teiwaz x Vítkovice 1:10

Poslední zápas dne již proti známému soupeři, kterému měly Vítkovice co vracet.

Od první třetiny bylo jasné, jakým směrem se bude zápas ubírat, soupeř spoléhal na těsnou obranu a Vítkovice musely aktivní hrou nejprve obranu rozebrat. První mezera, která vedla ke gólu se objevila ve čtvrté minutě, kdy se prosadila dvojice Kateřina Peterková a mezeru využívající Jana Pokludová. Za následující minutu padly další dvě branky, když nejprve svou šanci využila Denisa Kotzurová a následně Veronika Gromnicová po spolupráci s Nikol Kubečkovou. Účet první třetiny uzavřela opět dvojice Kateřina Peterková a Jana Pokludová.

Na začátku druhé třetiny svou individuální práci předvedla Nikol Kubečková a zvýšila na 0:5 z pohledu Teiwazu. V páté minutě druhé třetiny si slabší chvíli vybrala vítkovická obrana a protiútok tak zastavila Tereza Mikulová za cenu faulu. Z následného trestného střílení padla branka do vítkovické sítě. Další branky ve druhé třetině již padaly jen do sítě v brance Teiwazu. Nejprve Jana Pokludová završila hattrick po nahrávce Terezy Mikulové, pak Simona Kolínková dokončila akci Evy Pištekové a ještě branku přidala Tereza Mikulová. V poslední části se ještě na začátku trefila Barbora Olivková a na konci přidala desátou branku Nikol Kubečková. Černou tečkou za zápasem byl tvrdý a zbytečný faul vítkovických těsně před koncem zápasu, na uvolňující se Suchánkovou.

Sestava:

Tománková T., Kodedová K.

Gregorová L., Zemanová T., Gromnicová V., Olivková B., Edelsbergerová J., Říhová S., Kotzurová D., Mikulová T., Peterková K., Jakubcová B., Pišteková E., Kolínková S., Pokludová J., Kubečková N.