Juniorkám se zápasy na jižní Moravě příliš nevyvedly

12. března 2014, Jaromír Veselý

O uplynulém víkendu vyrazily juniorky k předposlednímu turnaji základní části soutěže do Bojkovic. V plánu bylo získat body ze zápasů s Opavou a Olomoucí, leč cíl zůstal nesplněn.

Vítkovice x Opava 4:6

V prvním zápase byl vidět klasický obrázek střetnutí těchto dvou soupeřů v aktuální sezóně, bránící Opava se snahou utíkat do rychlých protiútoků a Vítkovice nastěhované na polovině soupeře obléhající opavskou branku. Bohužel přes solidní hru první gól padl do vítkovické branky, když nahození Terezy Nykodýmové zpoza půlící čáry skončilo až v brance. Výsledkem snahy Vítkovic bylo srovnání v desáté minutě po kombinaci Lucie Miksové a zakončující Terezy Hanzlíkové. Bohužel za tři minuty utekla vítkovické obraně Markéta Režnarová a z ojedinělé šance vrátila vedení na stranu Opavy. Ve druhé třetině přes stálý tlak Vítkovic skončila další střela Terezy Nykodýmové za zády Michaely Ranochové. V téže třetině ještě v opavské přesilové hře vymetla šibenici z úhlu Alžběta Nykodýmová a Opava vedla 1:4.

Ve třetí třetině ze svých šancí vytěžily vítkovické hráčky srovnání skóre, když nejprve parádní střelou snížila Jana Pokludová, následně šťastně díky teči skórovala Tereza Slavíková a dorovnání dovršila po akci z rohu hřiště Eva Pišteková. Leč vítkovický nápor zastavilo velmi přísné vyloučení, v němž ze své obvyklé pozice vrátila vedení na stranu Opavy třetím gólem v zápase Tereza Nykodýmová. Závěrečný tlak Vítkovic už nic nepřinesl a po dalším šťastném nahození na branku, které se dokutálelo až za brankovou čáru, Opava zvítězila 4:6.

Vítkovice x Olomouc 2:4

Olomouc potvrdila roli těžkého soupeře, do zápasu vstoupily soupeřky aktivně a nebojácně, což vítkovickým dělalo ze začátku problémy a nebylo nouze o šance na obou stranách. Vítkovické akce končily na hokejkách bránících hráček nebo brankářce Králové. A tak se po jednom z četných protiútoků prosadila Adéla Pantělejovová a v půlce třetiny po další z jejích akcí navýšila vedení Barbora Suchánková. Ve druhé třetině se obraz hry pomalu měnil v převahu Vítkovic, leč po chybě v rozehrávce standardní situace na vlastní polovině zachytila balon Tereza Peřinová a Michaele Hanzesové nedala šanci, stav 0:3. Před koncem třetiny ještě chybovala vítkovická obrana jednou při bránění standardní situace soupeře na půlící čáře u pravého mantinelu a tak nikým nehlídaná Adéla Pantělejevová zvýšila na 0:4 pro Olomouc.

Ve třetí třetině již byla hra prakticky jednostrannou záležitostí a olomoucké hráčky již vítkovickou branku prakticky neohrozily, leč Vítkovice z tlaku vytěžily pouze dvě branky, když nejprve svůj první juniorský gól vstřelila Tereza Mikulová po sehrávce Kristýny Gazurové a následně po výhozu brankářky Michaely Hanzesové proměnila únik z křídla Tereza Hanzlíková. Nic dalšího se již nestalo a tak si z turnaje Vítkovice body neodvezly.

O konečném pořadí pro play off se tak bude rozhodovat na poslední turnaji základní části příští týden v Rousínově.

Sestava:

Hanzesová M., Ranochová M.

Gazurová K., Naňáková N., Hrubá L., Miksová L., Slavíková T., Gregorová L., Peterková K., Hložanková P., Pokludová J., Pišteková E., Kotzurová D., Hanzlíková T., Mikulová T.