Rozhodne až sedmý zápas!

14. března 2014, CD

Vítkovice nezvládly dvě třetiny zápasu v Brně. Ztrátu již nedohnaly a prohrály 4:3.

Domácí Brno bylo od začátku hladovější, hrálo s vědomím, že to může být poslední zápas sezony před domácím publikem. V prvních dvou třetinách padly tři branky, všechny bohužel do sítě Romana Ciompy. Až ve třetí třetině se Vítkovice probudily a začaly náskok stahovat. Zastavily se až těsně před cílem stíhací jízdy, nakonec prohrály o gól.

První dvě branky utkání má na svědomí brněnský Ondráček. V 15.minutě se prosadil důrazem na brankovišti, patnáct vteřin před první přestávkou pak střelou z dálky.

Ve 25.minutě fauloval Veltšmíd a po 73 vteřinách jej z trestné lavice předčasně propusil Bauer. Šanci snížit dostaly Vítkovice ve 32.minutě při vyloučení Juhaňáka, ale kromě spálené šance Veltšmída z toho nic nebylo.

Do poslední třetiny nastoupily Vítkovice konečně kompaktněji. A přineslo to ovoce. Ve 46.minutě propálil vše, co mu stálo v cestě, kapitán Jan Jelínek. V sílícím tlaku přišel bohužel další, a jak se později ukázalo, rozhodující, gól Brna. Autorem byl Coufal. Vítkovice pak snížily brankou Davida Matúše, pro něhož to byl vůbec premiérový gól v této sezoně! Dvacet vteřin před koncem se ještě chytl stébla vítkovické naděje Lukáš Hájek, ale na vyrovnání to už nestačilo.

Vítkovice nevyužily matchball, který si vypracovaly dobrým výkonem v úterním pátém zápase na Dubině. Brno také využilo domácí prostředí, vše tak rozhodne sedmý zápas. U něj nesmíte chybět!!! Začíná se v sobotu 15.3.2014 v 17:15 na Dubině.