Stav série je po víkendu znovu vyrovnaný!

30. března 2014, Zuzana Košťálová

Ženy sice v sobotu Chodovu podlehly, na neděli se však připravily lépe a po vyrovnaném boji vyhrály těsně 5:4. Série se tak přesouvá do Prahy.

1. SC WOOW Vítkovice – TJ JM Pedro Perez Chodov 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Zápas začal na obou stranách opatrněji. K vidění bylo pár šancí, ale nic pro soupeře nebezpečného. Skóre otevírala až v devatenácté minutě Martina Řepková, která se prosadila po standardní situaci. Chodov tak byl rázem na koni a začal být aktivnější. V prostřední části se hra vyrovnávala, jenomže hostující hráčky měly lepší mušku a při hře 4 na 4 se přesně trefila Nikola Kuchařová. Ve druhé třetině se vší silou snažily Vítkovice dorovnat, ale žádná branka už nepřišla ani na jedné straně. Chodov začal závěrečnou část ještě mnohem aktivněji, a zásluhou jim byly další dvě branky z hokejek Zuzany Tučkové a Dominiky Steinbachové. Vítkovice už na odvrácení nepříznivého skóre nestačily, ale v poslední minutě a půl hry vsítila alespoň čestnou branku Alena Novakovská.

1. SC WOOW Vítkovice – TJ JM Pedro Perez Chodov 5:4 (2:1, 1:2, 2:1)

Do utkání naskočily oba týmy s velkým nasazením, a na obou stranách měly brankářky co na práci. Skóre otevírala v páté minutě Nikola Kuchařová. Vítkovice však našly o pět minut později odpověď, když se trefila Denisa Ferenčíková. Ferenčíková se na míček dostala i o necelou minutu později a znovu její střela skončila za zády Provázkové. Na začátku druhého dění se však podařilo Chodovu vyrovnat, když střelou po zemi překonala Kubíčkovou Lucie Lustigová. Obrat přišel v čase 29:47 po střele Zuzany Tučkové. Následně však hostující hráčky neuhlídaly Andreu Pastuškovou, která střelou tahem vyrovnala. Do vedení se dostaly Vítkovice znovu ve třetí části, když se přesně trefila neobsazená Monika Léblová. Dvougólový náskok Vítkovicím připsala svým třetím gólem v zápase Denisa Ferenčíková, ten však smazala třicet sekund před zazněním sirény Zuzana Tučková. Chodov si vytvořil maximální nápor, ale Kubíčková svou svatyni uhájila a Vítkovice pojedou do Prahy za vyrovnané série 2:2.

Stav série: 2:2