Fantazie! Manko smazáno

31. března 2014, CD

Vítkovice doma nezaváhaly a výhrami 3:2 a 2:1 vyrovnaly semifinálovou sérii.

Oba víkendové zápasy spojovalo mnoho společného. Oba se hrály před kamerami České televize, v obou zářili brankáři, oba se hrály před naprosto fantastickými diváky a oba vyhrály o gól Vítkovice!


Semifinále 3, sobota 29.3.2014:
1. SC WOOW Vítkovice - BILLY BOY Mladá Boleslav 3:2


Loni Vítkovice po prvních dvou semifinálových zápasech vystřídaly muže v brankovišti. Začal Souček, sérii ale dochytal Ciompa. Letos se situace opakovala, jenže v obráceném gardu. A i tentokráte to byl správný tah! Lukáš Souček odchytal dva fantastické zápasy. V tom prvním měl navíc hodně dobře postavenou branku, Mladá Boleslav bila do tyček jeho branky jako divá. Ani Vítkovice nezůstaly pozadu. Na druhé straně dostal příležitost v brance Mladé Boleslavi juniorský reprezentant Výtisk a podal rovněž vynikající výkon.


Skóre utkání otevřel v 11.minutě po nezištné zpětné přihrávce Saláta střelou do odkryté branky Pavel Bouška. Vítkovice odpověděly v 16.minutě. Brusovu přihrávku poslal od mantinelu z první prudce na branku Veltšmíd, míček před Výtiskem výborně tečoval Marek Bräuer a bylo vyrovnáno.


Ve druhé třetině se několikrát zaskvěli oba brankáři, míček skončil v síti pouze jedinkrát. Na umístěnou ránu Curneyho z 26.minuty byl Souček krátký.


Ve svízelné situaci se domácí vzepjali k ještě lepšímu výkonu. Jejich stupňující se tlak zastavilo vyloučení Veltšmída ve 47.minutě. Vždy nebezpečnou přesilovku Mladé Boleslavi ale Vítkovice ubránily a pak samy udeřily! Brus vybojoval míček, zadovkou jej poslal na u mantinelu číhajícího Lukáše Hájka, který se po několika spálených tutovkách konečně trefil! A byl to opět Lukáš Hájek, který v 57.minutě překlopil poprvé vedení v utkání na stranu Vítkovic. Po Řezaninově přiťuknutí a krátkém výjezdu na stranu vystřelil na Výtiska, střelu ještě možná lehce tečoval obránce Novák, Výtisk s námahou vyrazil, ale míček nakonec přeci jen doskákal do sítě! Marná byla snaha druhého obránce Křenka. Mladá Boleslav vyvinula v power-play na branku Součka velký tlak, ale na hranici sebeobětování hrající Vítkovičtí důležitou výhru uhájili!



Semifinále 4, neděle 30.3.2014:
1. SC WOOW Vítkovice - BILLY BOY Mladá Boleslav 2:1


Do nedělního čtvrtého semifinále se do branky Mladé Boleslavi vrátil Bauer, byť Výtisk podal v sobotu opravdu výborný výkon. Ale ani Bauer se nenechal zahanbit a nedělní zápas se tak dlouho nesl v duchu souboje brankářů. Lukáš Souček odchytal možná nejlepší utkání v dresu Vítkovic!


První třetina byla opravdovým bojem, play-offovým zápasy se vším všudy. Avšak nutno podotknout, že se bojovalo tvrdě a vesměs čistě. Vyloučen byl v 6.minutě Studený za faul na Heczka u zapisovatelského stolku, ale přesilovku Vítkovice nesehrály vůbec dobře.


Na gól se čekalo také celou druhou třetinu! Ne, že by nebyly šance, těch bylo na obou stranách požehnaně, ale brankáři Souček s Bauerem své svatyně prostě zakleli. Nic nepřinesla ani druhá přesilovka Vítkovic při Novákově vyloučení za hru vysokovou holí.


Skvělý zápas hráli všichni vítkovičtí zadáci. A byl to právě jeden z obránců, který rozklíčoval heslo k Bauerově brance. Robin Žydel si ve velké šanci počkal na ten správný okamžik na střelu a střelou nad padajícím Bauerem rozburácel vítkovické publikum! Ve 46.minutě šel pykat na trestnou lavici třetí hostující hráč, tentokrát Salát. V přesilovce nejprve zahrozil Curney s Novotným, ale nakonec se radovaly přeci jen Vítkovice. Hubálek našel na středu Lukáše Hrubého a ten svoji typickou střelou tahem zvýšil na 2:0! Ve 49.minutě vytasil další fantastický zákrok Souček, z výšky padající míček usměrnil prsy do branky Novotný, počínal si při tom však nedovoleně, rozhodčí byli nekompromisní. Již několikátou zápasovou tutovku pak spálil aktivní Bräuer. Třetí třetinu se hrálo nahoru dolů, šance střídala šanci a brankáři se opravdu překonávali. V 53.minutě ukázal svou florbalovou genialitu hostující kapitán Novotný, pod tlakem vymyslel gólový pas přes šíři hřiště pro Tadeáše Chrousta, na kterého zývala prázdná branka. A na drama bylo zaděláno. Chrousta pak neskutečně vychytal Souček, na druhé straně se sám na Bauera řítil Koňařík, ale ani on neuspěl. Tlak Mladé Boleslavi byl v 57.minutě umocněn vyloučením Bruse a odvoláním Bauera. Pavel Bouška trefil tyč! S vypjetím všech sil Vítkovice uhrály druhé vítězství! Závěr byl pln emocí a především Novotný se za žádnou cenu nechtěl smířit s tím, že jeho tým ztratil vedení 2:0 na zápasy. Série je opět vyrovnaná, stejně jako loni po čtyřech zápasech!