Fotoprůřez Superfinále mužů 2014

18. dubna 2014, CD

Pojďme se retrospektivně projít po O2 Aréně. Psala se vítkovická historie. Nezapomenutelné okamžiky objektivy vítkovických fotografů.





Superfinále začíná. Vítkovičtí zaklínají svoji branku.

V hledišti je nejvíc slyšet vítkovický sektor. Obrovské vlajky, choreo, bubny, paruky, šály. Fanoušci jsou opět šestým hráčem na hřišti. Bez nich jako by atmosféra v O2 Aréně ani nebyla.


Tradiční paruku a mistrovský dres z roku 2009 svého syna Pavla oblékl i jeden z nejznámějších vítkovických Ultras Milan Jankulár.


Na první gól se čeká dlouho. Ve 39.minutě vyzrává na Kafku střelou z mínusového úhlu Lukáš Hájek a posílá Vítkovice do vedení!


Svůj gól slaví Hájek sprintem z posledních sil podél mantinelů na delší straně hřiště. Je tak lovnou zvěří fotografů, kteří čekali na foto prvního střelce Superfinále mužů 2014 téměř dvě třetiny utkání.


Hlavní město florbalu – Ostrava. V tričkách s tímto nápisem přijel do Prahy zástup vítkovických fanoušků. Stoprocentní pravdě je přiblížiju druhý, a jak se později ukázalo, rozhodující, Hájkův gól ve 47.minutě.


Jakub Hubálek připravil dva ze tří gólů Vítkovic. Na druhý po Brusově přiťuknutí přihrál geniálně Lukáši Hájkovi, třetí sám vypracoval pro Lukáš Hrubého. Na snímku se právě raduje z Hrubého trefy.


Lukáš Hrubý přesnou technickou střelou do horní poloviny branky překonal Kafku a dostal své Vítkovice do tříbrankového trháku. Trefil se ve třetím Superfinále za sebou! 2012, 2013 a teď i 2014. Toto se nikomu jinému nepovedlo a kdo ví, jestli kdy povede.


Je dobojováno! Vítkovice vyhrávají 3:1 a obhajují titul! Lukáš Souček, naháněný houfem spoluhráčů, téměř neprodyšně zazdil svou branku, Střešovičtí našli jednu jedinou mezírku.


Zraněný Jan Jelínek s nohou v sádře naskakuje na klubko svých parťáků. První pocity po vyhraném Superfinále. Emoce stříkají ze všech na ploše. Vítkovice to dokázaly!


Z vítězství svých mužských kolegů se raduje Superhero ženského Superfinále Lenka Kubíčková. „Lego“ vychytala Herbadent a výrazně tak pomohla k deklasu pražských favoritek v poměru 5:0!


Oslavy začínají. Ve vítězném kruhu zleva Jan Šebesta, Otto Sklenovský, Lukáš Řezanina, Jan Jelínek, Filip Heczko, Lukáš Souček a Zdeněk Žák. Všichni jsou v této chvíli už pár vteřin mistřy České republiky ve florbale!


K Superhrdince Lence Kubíčkové přibyl další vítkovický hráč s nadpřirozenými schopnostmi. Lukáš Hájek dvěma góly, včetně toho rozhodujícího, skolil sebevědomý Tatran.


Podávání rukou. V záběru dva kapitáni, Marek Deutsch gratuluje Pavlu Brusovi. Vousaté Vítkovice slaví triumf, oholené tváře Tatranu smutní. Podruhé za sebou bude Tatran bez titulu. Toto se naposledy stalo před 17 lety, kdy Vítkovice poprvé, a do 13.4.2014 naposledy, obhájily zlaté medaile. Nyní se to opět povedlo. V sezoně, ve které vítkovické hráče mnozí odepisovali a podceňovali. O to více zlaté medaile hřejí.


Vítkovice přebírají mistrovský pohár! Pavel Brus ve svém prvním Superfinále září radostí. Při zranění Jana Jelínka přebral kapitánskou pásku a teď přebírá z rukou prezidenta ČFbU Filipa Šumana i nejcennější florbalovou trofej.


Korunovace staronového florbalového krále tentokrát neproběhla tam, kde předchozí dva roky, ale pořadatelé ji přemístili na polovinu hřiště. Vítkovický sektor v hale ji tak viděl z poloviční vzdálenosti než tomu bylo loni, kdy ji sledoval přes celou O2 Arénu.


Zblízka přinesli trofej ze slitiny titanu a stříbra na podstavci z českého dubu vítkovičtí hráči ukázat kotli hned jak to bylo možné. Tato „povinnost“ se nikdy neohraje.


Takhle se dokáže radovat platný benjamínek týmu. Marek Bräuer začal letošní sezonu v juniorce. Že nastřílí za zlatý A-tým Vítkovic 14 branek se mu ani nesnilo.


Tradiční „hopla“ pro trenéra! Michal Deus se se zlatou medailí na krku vznáší vzduchem O2 Arény nad svými „ovečkami“. Mladý trenér odvedl skutečně vynikající práci.


Pavel Palata a Otto Sklenovský. Svědomitý sekretář Vítkovic a nenahraditelný fyzioterapeut A-týmu. Dva dílky perfektní vítkovické skládačky.


Hrdý předseda klubu Tomáš Krásný si odnáší plnou náruč odměn. Trofej, pozvánku na říjnový Pohár mistrů ve švýcarském Curychu a příspěvek unie na tuto akci.


Je hodně druhů mistrovských oslav. Bezprostřední přímo na hřišti po závěrečném hvizdu, když se každému zlatá medaile poprvé zaleskne na krku a pak se jde do kabiny, kde už čeká šampaňské, mok šampionů!


Lukáš Souček toho vypotil během zápasu hodně. Je třeba doplnit tekutiny. Čím lepším, než šampaňským!


Mistři Veltšmídovi. Stejnou fotku si mohli pořídit i loni. Zlato na krku, pohár před sebou. Otec a syn. Šikovný útočník a pracovitý vedoucí týmu. Další dvě důležitá kolečka v soukolí vítkovické mašiny.


Mistři Jankulárovi. Pavel a Petr udělali svým rodičům, kteří nevynechali snad jediný extraligový zápas, opět radost. Hodní chlapci!


Parťáci z brankoviště Lukáš Souček a Roman Ciompa. Loni držel Vítkovice Roman, letos Lukáš. Vítkovice opět ukázaly, jak je důležité mít v brankovišti ty správné borce!


Uvolněný Matěj Koňařík. Jeho chvilka rekapitulace úžasného dne, úžasného play-off, jeho roku ve Vítkovicích. Splnil si sen. Naplnil svoji florbalovou kariéru. Všichni si budou dlouho pamatovat 64.minutu pátého semifinále i ty šílené kilometry, které během zápasů za Vítkovice naběhal.


Co na tom, že vám po vousech stéká lepkavé šampaňské, když máte v ruce tohle! Robin Žydel a Zdeněk Žák. V abecedě jsou jejich jména vždy na samotném konci. Ale obě jsou jen kousek od Z. Z jako zlato.


Lukáš Řezanina, Jakub Hubálek a Lukáš Hájek. Mladí a neklidní. Spolubydlící. Šťastní a vysmátí. Mistři ČR ve florbale.


Filip Heczko se mohl zase po roce v O2 Aréně vysprchovat s desetikilovou trofejí pro nejlepší florbalový tým sezóny.


Další druh oslav, cesta domů autobusem. Carusoshow v podání vítkovických hráčů. Václav Gurkovský, Jakub Hubálek, Jan Šebesta, Lukáš Souček, Petr Jankulár a Lukáš Hájek. Co asi zpívají? Že by We Are The Champions?


Fotografie: Jiří Zerzoň, Vlaďka Zoubková
Kompletní fotogalerie naleznete zde a zde