Vítkovice v prvním semifinále prohrály těsně o gól

11. března 2005, CD

www.fbcostrava.cz 1.65 kB1. SC SSK Vítkovice 2.3 kBPrvní semifinále mezi dvěma velkými ostravskými rivaly Pepinem Ostrava, každoročním aspirantem na český florbalový trůn a stále se lepšícími Vítkovicemi začalo pod taktovkou domácího týmu, ale z úvodního tlaku gól nevytěžil.

www.fbcostrava.cz 1.65 kBPrvní semifinále mezi dvěma velkými ostravskými rivaly Pepinem Ostrava, každoročním aspirantem na český florbalový trůn a stále se lepšícími Vítkovicemi začalo pod taktovkou domácího týmu, ale z úvodního tlaku gól nevytěžil. Vítkovičtí se osmělovali pozvolna, ale v 9.minutě přišla jako blesk z čistého nebe dobrá přihrávka Vavrečky do běhu Švancerovi a hosté vedli a dostali se tak na koně. Za 2 minuty trefil Hrubý dalekonosnou střelou tyč, o další minutu později už Doležil podruhé kapituloval po spolupráci Sladkého s Vavrečkou. Ve druhé třetině tlak Pepina zesílil. Hned v jejím úvodu rozpoutala před Grečmalem peklo Ostřanského řada, ale výborného vítkovického brankáře nedokázala překonat. Poté Grečmal kryl další pokusy Skácela, Malečka i Skalík, ale v polovině utkání prostrčil Ostřanský míček zpoza branky Kozlovi a ten snížil na 1:2. O chvíli později fauloval Kološ probíjejícího se Machalu a jeho vyloučení potrestal vteřinu před jeho vypršením po dobré Léblově křížné přihrávce Ostřanský. Odpovědět mohl vzápětí Sladký, ale Doležila po nájezdu z pravé strany nepřekonal. Minutu před koncem druhé části nejprve nebezpečně zahrozili střelami z úhlu Tříska a Maleček, ale vedení na domácí stranu nakonec strhl až po další Léblově přihrávce zpoza branky Skácel. Třetí třetinu načlo opět lépe FBC, ale Tříska se do prázdné Grečmalovy svatyně netrefil, ve 47.minutě ho napodobil na druhé straně Tomašík. Ve 49.minutě fauloval Machala Švancera, Vítkovice dokázaly přesilovku bleskově využít, ihned po rozehrání se trefil přesně Brus. Utkání gradovalo, hra se přelévala z jedné strany na druhou. O tom, že Pepino povede v sérii 1:0 na zápasy rozhodl tři minuty před koncem po velkém závaru před Grečmalem několikátou dorážkou Lébl.

FBC Pepino Ostrava - 1.SC SSK Vítkovice  4 : 3 (0 : 2)(3 : 0)(1 : 1)
Branky a nahrávky:
31.Kozel (Ostřanský), 35.Ostřanský (Lébl), 39.Skácel (Lébl), 57.Lébl - 9.Ro.Švancer (Vavrečka), 12.T.Sladký (Vavrečka), 49.Brus (Rohel). Rozhodčí:Janeček, Kotala. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Diváků: 785. Stav série: 1:0.
Sestavy:
FBC Pepino Ostrava:
Doležil - Kozel, Machala - Zatloukal, Hrček - Foldyna, Svoboda - Ostřanský, Skácel, Chrápek - Tříska, Skalík, Lébl - Daniš, Kapolka, Maleček
1.SC SSK Vítkovice: Grečmal - Rohel, Kološ - Brus, Vladař- Hrubý, T.Sladký, Vavrečka, (39.Tomašík, 58.Ťopek)- Vaněk, (43.Čepica), Mimra, Ro.Švancer.