Startuje MS juniorek

30. dubna 2014, CD

Mistrovství světa je tady. Vítkovice na něm budou! V dresu České republiky mají tři zástupkyně, ve slovenském dresu jednu!

Ve středu 30.4.2014 startuje mistrovství světa juniorek. V dresu České republiky se objeví hned trojice vítkovických hráček Hana Ranochová, Denisa Ratajová a Kamila Paloncyová a své zastoupení budou mít Vítkovice i v reprezentaci juniorek Slovenska, za kterou startuje Livia Gregorová.


České juniorky vstoupí do mistrovství světa své kategorie, které se koná v Polsku, středečním soubojem s domácími Polkami od 19:00. V reprezentačním kádru, který se pokusí o zisk některé z medailí mají Vítkovice své zastoupení. V brance se na turnaji jako jedna z brankářek představí Hana Ranochová. Mladý brankářský talent, který v letošní mistrovské sezoně vytvořil s kolegyní Lenkou Kubíčkovou místy doslova neprůstřelný gólmanský tandem. V obraně reprezentace bude určitě tvrdit muziku Denisa Ratajová, ofenzivní obránkyně, která závěrečné zápasy play-off úspěšně nastupovala i v útočné formaci. V útoku se pak představí také již přes svůj mladý věk stálice vítkovické sestavy Kamila Paloncyová. Vítkovické talentky svými výkony jistě přispějí k cestě českého výběru za vytouženou medailí.


Své zastoupení budou mít Vítkovice i v reprezentačním kádru juniorek Slovenska, kde se představí Livia Gregorová. Sedmnáctiletá obránkyně hrající za vítkovické juniorky bude mít v reprezentačním dresu za spoluhráčku třeba i sestru vítkovické útočnice Michaely Šponiarové Zuzanu. Slovenky vstoupí do turnaje středečním zápase proti vysoce favorizovaným Švédkám.