Florbalisté potěšili nemocné děti v Městské nemocnici Ostrava!

03. září 2014, Vlaďka Zoubková

Vítkovičtí florbalisté nemyslí jen na florbal a tréninky, ale také na děti, které nemají to štěstí naplno sportovat!

Zatímco jiné děti zahajovaly nový školní rok v lavicích a tělocvičnách, na oddělení Dětského lékařství začal školní rok v herně. Za hospitalizovanými dětmi dorazili florbalisté z 1. SC Vítkovice Oxdog a na ukázku přivezli své mistrovské poháry.


„Milé děti, všem vám přeji, abyste byly rychle doma, ať už se učíte ve vaší škole a přeji pevné zdraví. Za pár let opravdu zjistíte, že zdraví je to nejdůležitější. Zároveň děkuji florbalistům a florbalistkám, že na oddělení Dětského lékařství dorazili, přivezli krásné dárky a přeji další mistrovský titul,“ přivítal děti i návštěvu ředitel Městské nemocnice Ostrava MUDr. Tomáš Mrázek, Ph.D., MBA. Společně s náměstkyní ředitele pro ošetřovatelskou péči Mgr. Margitou Malíškovou předal každému dětskému pacientovi tašku dárků, které věnovalo Hitradio Orion.

Lucie Šrotová, Denisa Ratajová, Lukáš Veltšmíd, Pavel Brus, Lukáš Souček a marketingový manažer 1. SC Vítkovice Oxdog Mgr. Petr Juříček, to byl tým florbalistů, který 1. září 2014 přišel do Městské nemocnice potěšit děti. Na ukázku přinesli mistrovské poháry, plakáty, trička a rozdali i několik volných vstupenek na utkání. S dětmi si povídali o florbale, o vybavení a zážitcích, když vybojovali mistrovský titul.


(foto: Lukáš Kaboň)

" To nejmenší co můžeme pro nemocné děti udělat, je vykouzlit jim úsměv na tváři právě pomocí florbalu a hezkých dárečků. Jsme rádi, že jsme dostali příležitost je potěšit a přejeme brzké uzdravení," popřál dětem Lukáš Veltšmíd. " Doufáme, že jsme dětem návštěvou zpříjemnili první školní den," říká Lucie Šrotová. "Na chodbě jsme si s dětmi stříleli na branky, ukazovali vítězné poháry i medaile, bylo to příjemné," dodává s úsměvem.

Po povídání s dětmi se chodba oddělení Dětského lékařství se proměnila v hřiště. Děti střílely na branku, společně s hráči i hráčkami si zkoušely vše, co jim mistři předváděli.

" Všechny banality každodenního dne jsou stejně zbytečné, pokud není člověk zdravý," hodnotí návštěvu Pavel Brus. " Věřím, že to bylo přínosné pro obě strany, dětem jsme zpestřili den, donesli dárky, ti co alespoň trošku mohli, si zapinkali florbal." Gólman mistrovského celku Lukáš Souček kapitána doplňuje: " Bylo fajn pozdravit a na chvíli rozveselit děti v nemocnici, které tam zřejmě příliš zábavy nezažijí. Myslím, že jsme si celou návštěvu všichni užili a děti měly alespoň možnost si vyzkoušet vystřelit na branku."

Malí pacienti aspoň chvíli nemysleli na nemocniční prostředí a měli radost z milé návštěvy, která jim zpříjemnila pobyt v nemocnici. Návštěva se povedla, zážitek nezažily pouze děti a nemocniční personál, ale také hráči i hráčky Vítkovic.

" Snad se příště než v nemocnici uvidíme na Dubině, kdy se přijdou podívat děti na nás," přeje si hráčka Denisa Ratajová. Také my za Vítkovice přejeme dětem, ať se brzy uzdraví a můžou se věnovat svým oblíbeným aktivitám!