Muži v přípravě zdolali FBC

11. září 2014, CD

Vítkovice přivítaly v posledním přátelském zápase před začátkem extraligy na své palubovce FBC Ostrava.

Vítkovice nastoupily bez několika hráčů základní sestavy. Pouze v hledišti zůstal brankář Roman Ciompa, lehce nemocný David Matúš a zraněný reprezentační bek Jakub Hubálek. Reprezentační povinnosti si navíc plnil Lukáš Veltšmíd. Po vážnějším zranění nohy se do sestavy vrátil nejzkušenější vítkovický hráč Lukáš Hrubý.


Opatrný začátek přinesl dlouhé čekání na gól. Ten nakonec přišel až ve 12.minutě v přesilovce, vyloučení Žydela potrestalo FBC povedenou přesilovkovou kombinací, do prázdné branky zakončoval Peřka. Krátce před přestávkou ale vyrovnal střelou k tyči Lukáš Řezanina.


Kamil Peřka ještě jednou, a jak se později ukázalo i naposledy, vrátil hostům vedení, když hned v první minutě druhé třetiny usměrnil do branky milimetrový pas Krzyžanka. Za minutu bylo ale vyrovnáno, Vítkovice využily nedůrazu FBC na středu a krásnou kombinaci zakončoval do prázdné branky junior Lukáš Pešat. Pak si zahrály přesilovku také Vítkovice a i ony ji využily. Důrazem na brankovišti se prosadil Fin Julius Jousi. Ve 27.minutě bylo opět vyrovnáno, to když překvapivou a rychlou akci předvedli Trulík se Šimíčkem. Pak přišel rozhodující gólový trhák Vítkovic. Nejdříve tečoval Heczkovu střílenou příhru před Krupou Ladislav Gál a Marek Matejčík poté podobným způsobem usměrnil Delongův pas z křídla. Další branku přidal po další povedené kombinaci do prázdné branky Lukáš Hájek.


V poslední třetině padla již jedna branka na obou strankách. Důrazem na brankovišti se nejdříve prosadil Kolajta, poslední slovo si ale vzal Superhero posledního Superfinále Lukáš Hájek, který si narazil míček s Jousim a pohodlně prostřelil Mazánka v brance FBC.


1. SC Vítkovice Oxdog - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 7:4 (1:1, 5:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 12.Peřka (Skácel)-0:1, 19.Řezanina(Žydel)-1:1, 21.Peřka (Krzyžanek)-1:2, 22.Pešat (Brus)-2:2, 25.Jousi (Hrubý)-3:2, 27.Šimíček (Trulík)-3:3, 29.Gál (Heczko)-4:3, 34:41 Matejčík (Delong)-5:3, 37.Hájek (Řezanina)-6:3, 48.Kolajta-6:4, 57.Hájek (Jousi)-7:4
Střely: 20:19
Zásahy brankářů: Souček (9/12), Rataj (6/7) - Robenek (2/3), Krupa (7/12), Mazánek (4/5)