Ženy v prvním kole bodovaly naplno

21. září 2014, Zuzana Košťálová

Ženy rytíře Vítka napodobily mužskou složku a v prvním kole sezóny 2014/2015 přejely své soupeřky 8:2.

Skóre zápasu se otevíralo již ve třetí minutě, když se z dorážky prosadila domácí Aneta Tvrzníková. Vedení vydrželo Vinohradům necelých šest minut. Poté vyrovnala Andrea Pastušková. Vítkovicím se podařilo do konce první třetiny ještě otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. Svůj první ligový gól ve Vítkovicích zaznamenala finská Mirva Laitinen. O dvacet sekund po ní navyšovala na 3:1 znovu Andrea Pastušková, která po souhře s Ferenčíkovou zakončovala do prázdné branky.

Na začátku druhé části vybojovala míček Eliška Čermáková a z přečíslení snížila na rozdíl jediné branky. Hostující hráčky ale zachovaly chladnou hlavu a ve 28. minutě už vedly znovu o dvě branky. Gól si připsala Klára Kociánová po přesné nahrávce od Šupákové. A Ivana Šupáková se o pět minut později také mohla radovat ze vstřelené branky, když střelou po zemi překonala domácí brankářku. Do konce prostřední dvacetiminutovky se Vítkovice trefily ještě dvakrát. Nejdříve se z půlky hřiště přesně prosadila Anna Niemcová, a poté potrestala chybu v rozehrávce domácích Monika Léblová.

Ve třetí periodě zaznamenala svou druhou branku v zápase Klára Kociánová, která míček poslala ke vzdálenější tyči. Vinohrady se nevzdávaly a pokoušely se stále vymyslet nějakou akci, která by vedla ke gólu. Ale pokusy Tvrzníkové ani Macurové nebyly úspěšné. Dalších mnoho pokusů domácího týmu bylo nepřesných a branky už se tak diváci v hale nedočkali ani na jedné straně.