Posledním testem SKV

25. září 2014, CD

Muži jedou na poslední prověrku před Pohárem mistrů do Prahy na hřiště nováčka

Posledním ostrým testem před Pohárem mistrů bude pro muže Vítkovic venkovní souboj s letošním nováčkem extraligy Sokolem Královské Vinohrady. Ambiciózní pražský celek pod vedením Jana Pazdery ukázal již v prvním kole, že nebude chtít být pouze týmem do počtu. V pražském derby pořádně potrápil favorizovaný Chodov. SKV prohrály sice nakonec 7:5, nicméně jasně deklarovaly, že budou chtít hrát letos v extralize daleko důstojnější nováčkovskou roli než před sedmi lety, kdy za celou základní část nasbírali Sokolové pouhé dva body.


Vítkovice nenastoupily v prvním kole proti Otrokovicím v kompletní sestavě. Do utkání vůbec nenastoupil Ladislav Gál, který si z reprezentačního srazu Slovenska přivezl virózu, Petr Jankulár se zotavuje po operaci. Samotý zápas pak nedohrál ani Adam Zbořil, ale jeho zranění není vážné.


Vítkovice-SKV (2006/2007)

doma: 7:1

venku: 6:4

Na zápas s Královskými Vinohrady odjede jak Zbořil, tak Jankulár. Nad startem Gála v Praze visí otazník, na Pohár mistrů bude již připraven.


Václav Gurkovský a Jiří Šebesta využili v prvním kole možnosti střídavého startu a posílili MVIL Ostrava v Národní lize, stejně tak tomu bude i tuto neděli.


V brance Vítkovic se v prvním kole objevil Lukáš Souček a záda mu kryl Jakub Rataj. Roman Ciompa si zachytal za rezervu Vítkovic. Jak na zápas s Královskými Vinohrady, tak na Pohár mistrů je nominovaná v posledních letech tradiční dvojice Lukáš Souček-Roman Ciompa.


Zápas TJ Sokol Královské Vinohrady - 1. SC Vítkovice Oxdog začíná tuto neděli 28.9.2014 v 17 hodin.