Žákyně si odbyly vstup do čerstvě nastartovaného roku

20. ledna 2015, Jaromír Veselý

K prvnímu turnaji v tomto roce se starší žákyně vydaly do Opavy, kam spolu s nimi dorazily jejich konkurentky z Jeseníku, ostravského FBC, domácí Opavy a hranického Teiwazu.

I přes nelichotivý výsledek se třemi prohrami a jedním vítězstvím, se za svůj výkon vůbec nemusí stydět. Na turnaji dostaly prostor zejména mladé a začínající hráčky, pro několik z nich to bylo vůbec první zápasové účinkování v kariéře.

Vítkovice x Jeseník 2:3

Vstup do prvního utkání byl poněkud pomalejší, chvíli trvalo rozkoukávání na hřišti, nicméně v průběhu hry se výkony srovnaly a nakonec byl zápas poměrně vyrovnaný.

V první půli si soupeř z Jeseníku vypracoval tříbrankový náskok. I přesto, že v druhé půli jej obrana do ničeho vážnějšího nepustila, na druhé straně se urodily jen dvě branky. První připravená Glasovou pro Chaloupkovou a druhá z kategorie parádních, sehraná Martinákovou na z první střílející Pruskovou. Přes velkou snahu na obou stranách se již nic dalšího neujalo.

FBC Ostrava x Vítkovice 4:2

Ve druhém utkání si vítkovické holky dokázaly vytvořit mírnou převahu, leč byl to soupeř, který přesněji trestal chyby v obraně, vzniklé nedostatkem zkušeností.

První polovina utkání skončila smírně 1:1, když na straně Vítkovic opět zafungovala spolupráce Glasové s Chaloupkovou.

Ve druhé polovině byl soupeř důslednější a přidal další tři branky, na což Vítkovice odpověděly pouze druhou brankou Chaloupkové, kterou tentokrát připravila Honová.

Opava x Vítkovice 3:1

Třetí utkání bylo velice podobné druhému, opět to byly Vítkovice, které častěji vyrážely na steč branky soupeře, leč přes důslednou obranu Opavy se příliš nebezpečných situací nerodilo.

Naopak zejména z protiútoků hrozil nebezpečně soupeř. V první polovině z toho bylo dvoubrankové vedení pořádajícího celku. Ve druhé polovině jen upravila skóre Barvíková ze situace připravené Honovou.

Vítkovice x Teiwaz 3:0

Poslední utkání, defakto o čtvrté místo, proběhlo plně v režii Vítkovic. Hra se vesměs odehrávala na polovině Hranic, jen občas se přesunula před branku Vítkovic. Převaha na hřišti nakonec vyústila v tříbrankový příděl Hranicím, když se o góly postaraly Glasová po další nahrávce Honové, a dvěma zásahy Prusková po nahrávkách Janáčkové a Svobodové.

Zápas od zápasu rostly výkony, zejména premiérově nasazených hráček, ale i všech ostatních.

Za zmínku jistě stojí velice dobré výkony obou brankářek Plačkové i Pytlíkové.

Následující turnaj čeká žákyně 31. 1. v Ostravě.

Sestava:

Plačková B., Pytlíková S.

Barvíková E., Galová T., Martináková V., Čuntová A., Pešatová A., Kramná N.

Honová N., Chaloupková K., Glasová A., Janáčková V., Svobodová K., Prusková L., Véghová M., Hudcová T., Ohrádková A., Rašková S.