Vítkovice hrají s SKV již tento pátek

11. února 2015, CD

V posledním domácím zápase přivítají Vítkovice poslední Královské Vinohrady. Za dva dny pak jedou za Danem Foltou do Otrokovic

Mužský A-tým Vítkovic čekají poslední čtyři zápasy základní části. Kvalita soupeřů bude, dle pohledu do tabulky, stoupající. Nejprve přivítají doma poslední Královské Vinohrady, poslední tři zápasy základní části odehrají Vítkovice venku. Nejprve jedou do předposledních Otrokovic, pak do Liberce, který z desátého místa tabulky má již jen velmi teoretickou šanci na play-off a nakonec do silné Mladé Boleslavi. Tam to již bude ostrá příprava na nadcházející play-off.


Vítkovicím se vyprazdňuje marodka a vracejí se hráči. V pátek proti Královským Vinohradům by se v brance Vítkovic mohl vůbec poprvé v sezoně objevit Roman Ciompa. Z hostování v Rožnově se vrátil Lukáš Hrubý a z dovolené v Americe také Lukášové Hájek a Řezanina. Trénovat již začal také Robin Žydel, ovšem ten s největší pravděpodobností do víkendového dvojzápasu SKV-Otrokovice zřejmě ještě nezasáhne.
Naopak s nachlazením se potýká David Matúš a nad jeho startem visí otazník.


Vítkovice odehrály poslední zápasy s Chodovem (5:4) a FBC Ostrava (7:1) ve třech dnech a stejný obrázek je čeká i nyní. Domácí souboj s Královskými Vinohrady odehrají v pátek a v neděli jedou do "Foltových" Otrokovic.
Náročného programu si je vědom i trenér Michal Deus. "Taktiku a sestavu musíme uzpůsobit stavu družstva a dvěma po sobě jdoucím zápasům," naráží i na fakt, že tým není v ideálním zdravotním rozpoložení. Přesto si je vědom pozice jasného favorita: "Chtěl bych po základní části skončit do druhého místa, takže když zvládneme teď ty tři zápasy s papírově lehčími soupeři, tak si to v posledním kole s Mladou Boleslaví rozdáme o špici."


Vítkovice-Král.Vinohrady

doma: 1 1-0-0-0-0 7:1

venku: 2 2-0-0-0-0 14:10

Královské Vinohrady dokázaly v posledním zápase obrat o dva body pražskou Spartu, přesto zůstávají na posledním místě tabulky Autocont extraligy. Po slibném vstupu do letošního ročníku ztrácel jeho novaček dech i ambice. Již nějakou dobu se tedy nechtěně musí připravovat na play-down. V týmu působí ex-vítkovický Martin Michalík, který se ale od listopadu neobjevil ani na lavičce náhradníků.


Vítkovice-Otrokovice

doma: 4 4-0-0-0-0 32:5

venku: 3 1-0-0-1-1 9:11

Panteři z Otrokovic pod vedením Daniela Folty se pokouší zachránit sezonu zkušeností. Do týmu se o Vánoční přestávce vrátili, alespoň na hostování, ze Zlín Lions velezkušení Jaroslav Vaněk, Matěj Koňařík a Jan Valčík. Do hry se opět zapojil Karel Ťopek, který valnou část sezony odstál na střídačce jako asistent trenéra. V Otrokovicích se mohou Vítkovice těšit na jedny z nejlepších fanoušků v lize. Vítkovicím se na tamní horké půdě podařilo vyhrát pouze jednou ze tří pokusů, nepočítáme-li český pohár. Zápas 1. SC Vítkovice Oxdog - TJ Sokol Královské Vinohrady začíná v pátek 13.2.2015 v 19h na hale SC Dubina.


Zápas Panthers Otrokovice - 1. SC Vítkovice Oxdog začíná v neděli 15.2.2015 v 17h v hale SH Štěrkoviště Otrokovice.