Muži jsou krok od postupu

15. března 2015, CD

Bojovnými výkony a dvěmi výhrami vybojovali muži Vítkovic na Chodově čtvrtfinálový mečbol! Rozhodnout se může již v úterý!

Sobotní televizní utkání začalo netradičně již v 11 hodin dopoledne a na obrazovky České televize se dostalo v přímém přenosu až přibližně v jeho polovině. A to už Vítkovice dávno vedly...


Již na začátku páté minuty si dali domácí na play-off extraligy těžko uvěřitelný vlastenec a darovaly Vítkovicím vedení (a to si rytíři ponechali až do úplného konce). V 11. minutě navýšil náskok Lukáš Hájek a bylo to 2:0. Byť měli domácí více ze hry, famózního Lukáše Součka v brance Vítkovic se jim dlouho předlouho nedařilo překonat. Naopak činili se Vítkovičtí. Na 3:0 dával do prázdné branky po překrásné akci Julius Jousi a zdá se, že chytil střeleckou slinu v pravý čas! Devět vteřin před koncem druhé třetiny se trefil po výborné Matejčíkově práci Robin Žydel a dal svému týmu dárkem do kabiny hodně luxusní náskok.


Chodov překonal vynikajícího Součka až ve třetí třetině. To když Hájkův faul potrestal Strachota. Za tři minuty šli štěstí naproti Heczko a zakončující Lukáš Řezanina. Heczko využil šťastného odrazu míčku, přiťukl slovenskému forvardovi a ten vrátil Vítkovicím čtyřbrankové vedení. Důležité oslabení po faulu Bruse Vítkovice ustály, ale pak se jejich náskok přeci jen ztenčil o dva góly po zásazích Sýkory z 53., resp. Ondruška z 57. minuty. Obětavým výkonem ale soupeři již více nedovolily a ujaly se v sérii vedení 2:1 na zápasy.

ČF3: Chodov-Vítkovice 3:5 (0:2, 0:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 43. Strachota (Dóža), 53. Sýkora (Ondrušek), 57. Ondrušek (Dóža) - 5. vlastní Pražan, 11. Hájek (Řezanina), 36. Jousi (Řezanina), 40. Žydel (Matejčík), 46. Řezanina (Heczko).
Rozhodčí: Sýkora, Dolanský. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 263. Střely na branku: 29:21. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 3:5.

Na nedělní zápas dorazil i Marek Bräuer, který v sobotu chyběl kvůli studijním povinnostem, a objevil se ve třetí formaci s Jousim a Delongem.
První třetina rozhodně nenasvědčovala tomu, že se čtvrté čtvrtfinále zvrhne v nějakou přestřelku. Jediným úspěšným střelcem v ní byl totiž Marek Matejčík, který potrestal ledabylou rozehrávku domácích. A nebyl to v zápase jediný "fatal" Chodovských.


Ve 26. minutě vyrovnal Ondrušek, ovšem s vypršením ještě téže minuty vrátil Vítkovickým vedení Jan Šebesta. Pak padly čtyři branky v rozmezí 126 vteřin! A vedení si přitom oba týmy navzájem předaly. Nejdříve během 47 vteřin překlopili skóre na pražskou stranu Vojtíšek s Dóžou, aby za šest vteřin vyrovnal Lukáš Hájek a za půlminutu opět poslal do vedení Vítkovice důrazný Filip Heczko! Vítkovice se nakonec po druhé siréně smály ještě o něco více než po té první, tři vteřiny před jejím zazněním totiž přidal pátou branku Robin Žydel!


S Chodovem to ale neotřáslo a na začátku třetí třetiny přitlačil Vítkovice před Součka. Ve 44. minutě přišlo snížení z hole Sýkory, pak trefil spojnici Mikeš. Ve 45. minutě přišly Vítkovice o Heczka, kterého v sestavě nahradil Jankulár. A záhy přišly také o vedení. Oslabení při vyloučení Řezaniny ještě ustály, pak se ale ujal projektil Jastřembského. Odpověď ale na sebe opět nenechala dlouho čekat a postaral se o ni Lukáš Hájek. Chodovu se podařilo ještě jednou dorovnat a to zásluhou dvojice Dóža-Sýkora. Pak ale vyrobil další kiks Pražan, pro kterého to byl tedy opravdu nešťastný víkend, když přičteme i sobotního vlastence, a Lukáš Pešat vstřelil zřejmě zatím svůj nejdůležitější gól v elitní kategorii. Z této rány se již svěřenci Podhráského a Cepka nevzpamatovali. Mnoho důležitých bully vybojoval pro Vítkovice speciálně nasazovaný Fin Jousi. Chodovskou závěrečnou power-play záhy uťal Marek Matejčík a Vítkovice tak vybojovaly i nedělní zápas pro sebe!