Florbalistky Vítkovic byly oceněny jako nejlepší ostravský sportovní kolektiv roku 2014

19. května 2015, SMO

Významného ocenění v rámci sportovní komunity v Ostravě obdržely vítkovické ženy, když byly vyhlášeny nejlepším sportovním kolektivem města Ostravy za rok 2014.

Odborná komise Rady města Ostravy ocenila vítkovické ženy, které v roce 2014 dokázaly získat mistrovský titul, třetí místo na turnaji Czech Open a především stříbrné medaile na turnaji Poháru mistrů evropských zemí. Při slavnostním předávání v budově ostravské radnice byly ženy v konkurenci všech sportovních kolektivů, ať profesionální či amatérských, mužských i ženských vyhlášeny nejlepším sportovním kolektivem roku 2014 a převzaly z rukou náměstka primátora Iva Hařovského ocenění a finanční dar. „I tohle je důkaz, jak moc úspěšný a doceňovaný bude rok 2014 v historii našeho klubu, a to, že jsme byli oceněni v konkurenci sportů jako je fotbal, hokej a jiné velké sporty odbornou porotou právě my, jako ti nejlepší, je paráda. Všichni si toho maximálně vážíme,“ dodal trenér žen Jiří Velecký.

V rámci vyhlašování sportovců roku byli kromě vítkovických žen oceněni za rok 2014 jako nejlepší sportovec plavkyně a olympionička Barbora Závadová, jako největší talent krasobruslař Petr Coufal. Cenu v kategorii nejlepšího handicapovaného sportovce si odnesl atlet Michal Stanovský a do síně legend ostravského sportu byl uveden fotbalista a majitel zlaté medaile z olympiády v Moskvě 1980, pan Jaroslav Netolička.