Před sezonou si muži ještě zahrají derby

08. září 2015, Martin Maceček

Souboj vítkovických mužů s týmem FBC Ostrava, který se odehraje ve čtvrtek 10. září od 19.30 hodin v ČPP Aréně, předznamená extraligový start. Sezona klepe na dveře, začíná příští sobotu, a na bronzové medailisty čeká domácí zápas s brněnskými Bulldogs.

Jedna z posledních prověrek před startem extraligy, ne-li úplně poslední, čeká na muže Vítkovic už tento čtvrtek. V ČPP Aréně si zahrají proti FBC Ostrava, utkání začíná v 19.30 hodin. „Do zápasu půjdeme ale v improvizované sestavě, v sestavě nám bude chybět řada potencionálních lídrů týmu, kteří jsou vesměs na předsezonních reprezentačních kempech,“ prozradil vedoucí vítkovického týmu Tomáš Veltšmíd.

I když jde jen o přípravné utkání, souboj by měl přesto tradiční derby náboj. „Snad se to ale hecne jen po sportovní stránce. Všichni hráči by si měli uvědomit, že mají před sezonou,“ zdůraznil Tomáš Veltšmíd.

Oba týmy se naposledy střetly na začátku února, na Dubině se ve čtrnáctém extraligovém kole radovaly z vítězství domácí, kteří zvítězili vysoko 7:1. Dvě branky vítězů tenkrát vstřelili Jan Šebesta (na snímku), Pavel Brus i Marek Bräuer a jednou se trefil Petr Jankulár. Čestný úspěch FBC Ostrava tenkrát zaznamenal Marek Švajný, momentálně hráč Vítkovic.