Číslo 18 žije! Ženy po parádní třetí třetině skolily Bohemians

19. září 2015, Redakce

Dvě třetiny to byla vyrovnaná bitva, tři body ale zůstaly na Dubině.

Vzhledem ke zraněním, dovoleným a jiným povinnostem museli trenéři rytířek improvizovat při skládání sestavy a vůbec poprvé nominovali do extraligového utkání tři juniorky. Celkem tak za Vítkovice dnes nastoupilo ke svému debutu hned šest florbalistek.

A bylo očividné, že vše si nejprve musí sednout: Bohemians byli na začátku utkání lepším celkem a dokázali se dostat do vedení 2:0. Až poté zabrali také domácí a premiérovou branku v letošní sezoně vstřelila Kamila Paloncyová. Do konce prostřední periody Vítkovice vyrovnaly, k čemuž nešťastně pomohla Nová.

Ve třetí třetině se událo vše podstatné: nejprve dostala Vítkovice poprvé do vedení Hanzlíková, vzápětí dorovnala Višvaderová a poté se už rozjel vítkovický brankostroj: hlavní slovo si vzalo trio Hanzlíková – Martináková – Pantělejevová, kterým sekundovaly Zuzana Šponiarová s Veronikou Enenkelovou. Vítkovice nastřílely pět branek a došly si pro premiérové tři body.

Především výkony nových hráček, v čele s Hanzlíkovou, která „zdědila“ číslo 18 po Haně Sládečkové, jsou velkým příslibem do budoucna.

1. SC Vítkovice Oxdog – FbŠ „pipni.cz“ Bohemians 8:3 (0:1, 2:1 a 6:1)
Branky:
45. a 56. Hanzlíková, 53. a 59. Pantělejevová, 33. Paloncyová, 35. Mandátová, 51. Z. Šponiarová a 54. Enenkelová – 12. Kašparová, 21. Poláková a 47. Višvarderová.Střely na branku: 35:18. Bez vyloučení. Rozhodčí: Zdeněk a Jana Cholkovi. Diváci: 63. Nejlepší hráčky: Tereza Hanzlíková – Natálie Višvaderová.