Dorostenky zahájily sezónu 2015/2016

21. září 2015, Redakce

Mladé naděje vítkovického florbalu bojovaly v Krnově.

O víkendu 19. a 20. září byla odstartována soutěž kategorie dorostenek moravskoslezského a olomouckého regionu. Vítkovice se účastnily turnaje pořádaného nováčkem soutěže z Krnova.

Do úvodního zápasu sezóny jim los přisoudil městského rivala FBC ČPP Bonusia Ostrava. V druhém pak předaly příděl zkušeností domácímu týmu Gymnázium Krnov, p. o..

Vítkovice - FBC ČPP BONUSIA Ostrava 3:5

S novou sezónou přichází nová série klání týmů ze severomoravské metropole a slibuje opět kvalitní hru s nasazením. První utkání se tomu velice přiblížilo. Na straně jedné byla k vidění snaha o tvořivou kombinační hru, na straně druhé precizní důsledná obrana se snahou o rychlé protiútoky.

Ač jako první otevřela skóre na straně Vítkovic Jakubcová, do minuty bylo srovnáno po závaru před brankou na druhé straně a od této chvíle se jako efektivnější ukazovala obranná hra na straně soupeře. Až ve třetí třetině za stavu 1:4 se prosadila Zemanová a postarala se tak o snížení a na konečných 3:5 upravila skóre šest sekund před koncem premiérovou brankou Viktorie Martináková.

Ze strany Vítkovic lehce nervózní měření sil sice výsledkově nevyšlo, přesto lze hodnotit výkony hráček optimisticky a těšit se na jejich rostoucí tendenci do zbytku sezóny.

Svou premiéru si v kategorii dorostenek odbylo hned několik hráček, Viktorie Martináková, Michaela Kubečková a Petra Klečková a vypořádaly se s tím perfektně.

Gymnázium Krnov, p. o. - Vítkovice 0:6

Druhé utkání dne papírově nebylo tak náročné jako předchozí. A nováček soutěže dostal na uvítanou na hřišti velmi málo prostoru.

Jak bude asi utkání vypadat naznačila po osmadvaceti sekundách Nikol Kubečková, když otevřela gólový účet zápasu. Druhou branku přidala v polovině třetiny Hyršová a v jedenácté minutě znovu střílela přesně Nikol Kubečková.

Druhá část začala velice podobně jako ta první a po osmadvaceti sekundách přidala přesný zásah Moravcová. Další branka i přes neustávající snahu padla až ve třetím dějství, kdy Marková předložila Hyršové a ta práci dokončila úspěšně. Poslední příspěvek přišel od pravého mantinelu kde si svou premiéru odbývala Michaela Kubečková.

Výrazně klidnější výkon vedl k efektivnější hře a příjemnějšímu projevu, přesto je stále co rozvíjet.

Sestava Vítkovic:
Brankářka: Klečková P.
Obránkyně: Marková P., Barvíková E., Kolářová M., Kubečková N.,
Útočnice: Moravcová S., Honová N., Hyršová D., Vojcíková J., Jakubcová B., Chaloupková K., Planková E., Zemanová T., Glasová A., Kubečková M., Martináková V., Skřípková P.