Juniory čeká v rámci G2 ligy ostravské derby!

23. září 2015, Redakce

Již tento víkend čeká všechny příznivce florbalu první ostravské derby, ve kterém se představí junioři Vítkovic. Ti na Dubině přivítají městské rivaly z FBC.

Úvod letošní sezony začal pro mladé hráče obou týmu zcela stejně. Ze dvou utkání získali tři body a pohybují se ve středu tabulky. Vítkovice díky lepšímu skóre obsadily pátou příčku, FBC je na pozici osmé. V sezoně 2014/2015 na tom byli lépe vítkovičtí mladíci, kteří do play-off postoupili z velice příznivého druhého místa, naopak Ostrava skončila až na hranici, kdy za ní zaostali Buldoci z Brna. Co se týče vzájemných klání – ta mluví příznivěji pro Vítkovice. V loňském říjnu vyhráli naši junioři 7:6 po prodloužení v ČPP Aréně, na konci ledna pak před vlastními fanoušky zdolali FBC 8:7.

V prvním kole prestižní juniorské soutěže čekal na Vítkovice nováček z Chomutova, ten držel s domácím týmem celých čtyřicet minut, avšak poslední dějství rozhodlo, kdy Vítkovičtí vstřelili sedm branek a připsali si první letošní výhru v poměru 9:3. Na druhý den je čekal těžší soupeř z Ústí nad Labem, se kterým se modro-bílí potkali za rok celkem desetkrát. Tento duel jim však nevyšel podle představ, rozhodla druhá perioda, kdy se domácí netrefili ani jednou a přišli tak o cenné tři body po prohře 2:4. Vše ale chtějí vítkovické naděje napravit v dalším domácím klání - to se navíc hraje na hale Dubina již na konci tohoto týdne!

Junioři, kteří v předešlé sezoně získali bronz z nejvyšší soutěže – G2 ligy, Vás srdečně zvou na tento zajímavý zápas, kdy se proti sobě střetnou dva ostravské týmy. Proto neváhejte, vezměte rodiče, kamarády a nenechejte si ujít tento zajímavý souboj!

Dorazte v neděli 27. 9. v 18:30 na Dubinu!


Událost na Facebooku: 1. SC Vítkovice Oxdog - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava