Rytířky jednoznačně porazily mistryně! Chodov odjíždí s debaklem!

26. září 2015, Redakce

Ženy Vítkovic vyhrály na Dubině 8:1!

Stoprocentní úspěšnost drží po dvou utkáních ženy Vítkovic. Přitom v sobotu na Dubině hostily soupeře z nejtěžších, pražský Chodov, úřadující mistryně extraligy. Odveta za semifinálové vyřazení se ale týmu kapitánky Denisy Ferenčíkové povedla na výbornou: Chodov odjíždí do Prahy s prohrou 1:8!

Dlouho to přitom na tak jasnou záležitost nevypadalo. Především v prvních deseti minutách Chodov obraně Vítkovic zle zatápěl a Jarolímová či Řepková měly na hokejce branky. Jenže se prosadila kapitánka Denisa Ferenčíková, která přetlačila na brankovišti Paulovičovou a otevřela skóre.

Ve druhé části se hrál pohledný florbal, stylem nahoru – dolů a šance opět střídala šanci. Góly ale dávaly pouze domácí a po parádní ráně Šponiarové to bylo v polovině utkání už 3:0.

Zlomovou se ale stala třetí část. Chodov do ní sice vstoupil posílen o Jarolímové branku do šatny, nicméně po vlastní brance Syslové jako by na hřišti začal existovat pouze jeden tým. Diváci, kterých se sešlo hned 102, viděli ještě čtyři domácí branky a po konci utkání rytířky odměnily zaslouženým potleskem.

1. SC Vítkovice Oxdog – FAT PIPE FLORBAL Chodov 8:1 (1:0, 2:1 a 5:0)
Branky:
11. a 55. Ferenčíková, 25. Paloncyová, 31. M. Šponiarová, 47. Kiecková, 50. Pantělejevová, 55. Halfarová a 41. vlastní Syslová – 39. Jarolímová.
Střely na branku: 28:27. Vyloučení: 3:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Rozhodčí: Petřík, Podlesný. Diváci: 102. Nejlepší hráčky: Kamila Paloncyová – Anet Jarolímová.