Muži doma rozdrtili Otrokovice, pak podlehli Tatranu

28. září 2015, CD

Panteři dostali na Dubině nakládačku, domů odjížděli s osmigólovou nadílkou. Pak Vítkovice zahrály výborně i proti Tatranu, ale ztroskotaly na Rebrovi

Sobotní demolice Otrokovic

V rámci druhého kola Tipsport Superligy přijely na Dubinu Panteři z Otrokovic. Vítkovice od začátku diktovaly tempo hry a svého soupeře jasně přehrávaly. Nakonec z toho bylo jednoznačné vítězství a první sezonní shot-out pro Lukáše Součka!

V páté minutě udeřili domácí hned dvakrát během devíti (!) vteřin. Nejdříve propálil Michajloviče Jan Šebesta a prakticky ihned po buly po výborné Matejčíkově práci přidal druhou branku Lukáš Řezanina.
Vítkovice hrály opět na čtyři útoky, přičemž v tom čtvrtém se natrvalo zabydlel Marcel Jakubec. A byl to právě čtvrtý útok, který v polovině utkání navýšil skóre, konkrétně to byl obr Jakub Vilím, který si zapsal premiérový gól v nejvyšší české soutěži. Jeho první zápis do statistik to ale nebyl, ještě v první třetině stihl jedno vyloučení. Ve 40. minutě přidal gól do šatny opět Jan Šebesta.

Poslední třetina již byla koncertem Vítkovic, které v ní nasázely bezradným Otrokovicím další čtyři branky. Pantery přestřílely 17:4! Michajloviče, který alespoň symbolicky zachraňoval čest Otrokovic, překonali Lukáš Hájek, David Matúš, svým premiérovým gólem Josef Rýpar a v poslední minutě také Jakub Hubálek.

Hrdinou televizního zápasu Rebro

S dalším novicem v sestavě se Vítkovice v pondělí postavily mistru ze Střešovic. Atmosféru Superligy okusil na svůj svátek mladý Václav Jurdzin.
Vítkovice nepředvedly proti Tatranu vůbec špatný výkon, vypracovaly si řadu gólových příležitostí, ale namísto toho, aby po první třetině v poklidu vedly, prohrávaly po brankách Mayera a Ullmana 0:2.

Ani po přestávce se dlouho nedařilo překonat fantastického Rebra. Naopak Lukáš Souček dvakrát "lovil" míček ze své sítě. V rychlém sledu udeřili Jan Kolísko a po něm Heřmanský. Až na samém sklonku druhého dějství odčaroval prokletí Rebrovy svatyně po příhře Jana Šebesty Marek Švajný. A když hned v první minutě třetí třetiny přidal další branku Jakub Hubálek, byly Vítkovice rázem opět v utkání. Bohužel, dobře pracující defenzivu Tatranu v čele s Rebrem se již nikomu z "rytířů" až do závěrečné sirény překonat nepodařilo.

Vítkovice si z televizního utkání z pražských Vinohrad nevezou ani bod.