Vítkovice zahajují rok 2016 u městských rivalů

04. ledna 2016, Redakce

Čtvrté sezonní derby určí prvního pohárového finalistu. Hraje se v úterý na palubovce FBC Ostrava.

Už počtvrté v průběhu probíhající sezony si zahrají vítkovičtí florbalisté největší ostravské derby. V muglinovské hale se budou v úterý 5. ledna pokoušet o postup do domácího pohárového finále. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Mladá Boleslav a Chodov.

Tým FBC Ostrava, pořadatel semifinálové bitvy, dokázal na podzim vítkovické muže jednou porazit. V listopadu na vlastní palubovce uspěl tým trenéra Martina Smetáka v poháru po výsledku 4:3, byť po dvou třetinách byl o krok pozadu. A díky tomuto vítězství v předstihu postoupil do čtvrtfinále.

Vítkovice musely na postup počkat až do posledního zápasu, nakonec však další zajímavé regionální derby proti Havířovu zvládly, zvítězily 10:6 a šly v soutěži mezi osm posledních týmů.

Ve čtvrtfinále Vítkovice porazily brněnské Bulldogs 6:5 po samostatných nájezdech, ve stejném kole pohárové soutěže FBC Ostrava porazilo Otrokovice 9:3. A díky těmto dvěma výsledkům dojde na další třeskutou bitvu městských rivalů.

Derby zápasy v základní části letošní Superligy mají oba nejlepší ostravské florbalové týmy už za sebou, pokaždé se po jejich konci radovali Vítkovičtí. Bronzoví medailisté z uplynulé extraligové sezony nejdřív doma na konci října vyhráli 7:1, o měsíc později triumfovali i v hale, kde se bude hrát v úterý pohárové semifinále. Tým trenérů Jana Vavrečky a Pavla Bruse zvítězil před vyprodaným hledištěm a za účasti kamer ČT sport jednoznačně 9:3.

Semifinále pohárové soutěže mezi FBC Ostrava a Vítkovicemi začíná v úterý 5. ledna v 19 hodin, vítěz se vydá do finále v Plzni, které je na programu o čtrnáct dnů později.