JUNIORKY STARTUJÍ NADSTAVBOVOU ČÁST 1.LIGY NA DOMÁCÍ PŮDĚ

07. ledna 2016, Tomáš Martiník

Naděje vítkovického florbalu na Dubině!

První liga juniorek o víkendu odstartuje svou nadstavbovou část, ve které už půjde o postup do republikového finále, které se bude konat v polovině dubna. Vítkovické naděje tuto část soutěže odstartují na domácí palubovce a soupeřkami jim budou hráčky Olomouce a Vsetína. Tyto týmy obsadily ve své jihomoravské základní skupině 1. a 2.místo, tudíž půjde o velice důležité zápasy a jejich úspěšné zvládnutí by našim holkám výrazně pomohlo ke splnění svého cíle, postupu do finálového turnaje o mistryně ČR a minimálně napodobení loňských bronzových medailí.

Svou základní severomoravskou skupinu zvládly vítkovické juniorky s přehledem a to s bilancí 11 výher a 1 porážkou. Díky lepšímu skóre svou skupinu vyhrály před ostravským FBC a spolu s nimi postoupila taky třetí Opava. Jedinou porážku utrpěly hned v prvním zápase od FBC Ostrava (2:4), ale v odvetě se modro-bílým podařilo svým věčným rivalkám porážku vrátit a to v poměru 3:1. Ostatní zápasy zvládly vítkovické juniorky s velkým přehledem a soupeřkám nadělovaly gólové příděly v rozmezí 10 až 20 gólů. Celkem nastřílely 157 gólů, což dělá průměr = 13 gólů na zápas.

Nejproduktivnějšími hráčkami týmu jsou po základní skupině:

Natka Martináková => 48bodů ( 25 gólů + 23 nahrávek )
Sabrina Moravcová => 26bodů (14 gólů + 12 nahrávek)
Eliška Plánková => 23 bodů ( 13 gólů + 10 nahrávek )

Do nadstavby ovšem nastoupí vítkovický tým oslaben. Dvě hráčky zamířily do ostravského FBC, konkrétně Denisa Kotzurová (ta byla druhou nejproduktivnější hráčkou týmu s bilancí 15+18) a už dříve přestoupila Eva Pišteková. Obě dvě zlákala možnost si zahrát extraligu žen. Třetí ztrátou je aktuální onemocnění kapitánky Terezy Hanzlíkové a bohužel to nevypadá zrovna na krátkou dobu.

Nicméně, kádr týmu je silný a plný šikovných mladých hráček, takže cíle se nemění a pokusíme se o splnění svého sportovního cíle.

K tomu ovšem potřebujeme podporu! A tu my už dlouho máme z řad svých věrných fanoušků-kotelníků. Holky tímto vzkazují: „“Už jsme Vám odpustily tu předvánoční porážku ze vzájemného zápasu a prosíme Vás o další skvělou podporu. Přijďte nás podpořit a my se pokusíme Vám odvděčit hezkým florbalem a dvěma výhrami.

A pevně věříme, že se na nás přijdou podívat i další fandové hlavně modro-bílého ženského florbalu.

NEDĚLE 10.1.2016 – hala DUBINA

9:30hodin -> 1. SC VÍTKOVICE OXDOG – FBS TEMPISH OLOMOUC

17:00hod. -> 1. SC VÍTKOVICE OXDOG – FLORBAL VSETÍN

Těšíme se na Vás

TOMÁŠ MARTINÍK a VÍTKOVICKÉ JUNIORKY!