HYSTERKY omladily, stále vítězí a chtějí být šťastné!

04. února 2016, Tomáš Martiník

Pohled na ženskou rezervu.

Druhá liga žen se přehoupla do své druhé poloviny, a co se týče situace v ní – nic nového pod sluncem. Vítkovické Hysterky opět vévodí tabulce, dosud nepoznaly pocity poražených a své soupeřky většinou moc nešetří. Co stojí za tou neustálou dominancí a co je tou hnací silou k dalším a dalším vítězstvím? Odpověď našly hráčky na posledním turnaji v Olomouci. Je to prosté a jednoduché zároveň – chce to být na hřišti ŠŤASTNÁ . A co to znamená v praxi, předvedly holky například v zápase s Letkou Ostrava, kterým nasázely celkem 13 gólů.

Hysterky do nové sezóny lehce omladily, ke zkušeným hráčkám přišly mladé, dynamické a hladové vlčice Kikina Gazurová, Terka Slavíková, hysterickým hostováním nepohrdly ani juniorka Lucka Martiníková či áčkařka Lucka Miksová. Tento mix týmu očividně neuškodil, ba naopak a Hysterky pořád jedou a zase vedou!

Situace ve druhé ženské lize se vykrystalizovala tak, že o svůj osmý „titul“ v řadě si to Hysterky rozdají v souboji s olomouckým FBC. Ty jako jediné zatím dokázaly Hysterkám odolat a ve vzájemném zápase velmi slušné úrovně, uhrát remízu 1:1. Bodový náskok těchto dvou týmu už je značný a jestli někdo překvapivě nezaváhá jinde, uvidí Bílovec v sobotu 26.3. nejen zápas o letošní vítězství ve 2.lize žen, ale i o hysterickou ligovou neporazitelnost vůbec.

1.SC VÍTKOVICE „HYSTERKY“ - OSSIKO TŘINEC 9:4
Zápas pro Hysterky nezačal vůbec dobře a po dvou střelách, na které si Maki Němcová sáhla až v síti, to bylo z čista jasna 0:2. No naštěstí tahle nepohoda netrvala dlouho, mašina se rozjela a do konce třetiny už to bylo 3:2 pro bílo-modré. Hysterky převzaly otěže zápasu do svých rukou a od té chvíle se začaly florbalem bavit. Pohyb, důrazné napadání, série rychlých nahrávek a pohotové zakončení, to vše bylo na hřišti vidět. Vítězství bylo zasloužené a tým už se začal těšit na prestižní souboj s ostravskou Letkou.

Góly: 2x Hagí Wirthová, 2x Kikina Gazurová, 2x Peťana Žižlavská, 1x Oliva Vašíčková, 1x Ivča Martiníková, 1x Kukí Koloničná

1.SC VÍTKOVICE „HYSTERKY“ - LETKA OSTRAVA 13:4
Zápas byl od začátku vyrovnaný a i tentokrát udeřily nejprve soupeřky. Ovšem naše odpověď byla rychlá a navíc drtivá. Načala to Sylva Gaidová a když se po ní přidaly i Zuzana Vašíčková s Evou Koloničnou a to každá rovnou 2x, po první třetině na tabuli svítilo 5:2.

To, co se ale událo na začátku 2.třetiny, bylo doslova „štěstí“ v přímém přenosu. Za 160 vteřin nasázely Hysterky soupeřkám šest gólů, stav se posunul až na 11:2 a Letka byla na ručník. Asi zželelo se našim holkám soupeřek a po tomto brankostroji na dobrých 15 minut už pálily jenom slepými. Nutno přiznat, ke cti soupeřek, že se na to hráčky Letky nevykašlaly a odehrály zbytek zápasu, jako by to bylo jenom o gól. O tom svědčí i to, že poslední třetina skončila remízou 2:2 a tím se skóre zápasu zastavilo na konečných 13:4.

Góly: 4x Kukí Koloničná, 3x Sylva Gaidová, 2x Hagí Wirthová, 2x Oliva Vašíčková, 1x Vlasta Miksová, 1x Ivča Martiníková

Do zápasů Hysterek se už letos zapojily tyto hráčky:
Brankářky: Lucka Kluzová a Markéta Němcová
Hráčky: Lucka Křenková, Hana Wirthová, Jana Zamastilová, Kristýna Gazurová, Lucka Miksová, Lucka Martiníková, Iva Martiníková, Petra Žižlavská, Eva Koloničná, Monika Adamová, Sylva Gaidová, Terka Slavíková, Petra Mandátová, Zuzana Vašíčková, Silva Kovalská a Lucka Suchánková