Sobota přinese bitvu titánů: na Dubinu přijede střešovický Tatran!

10. února 2016, Michal Dannhofer

Duel dvou jediných mistrů začíná v 19.15!

Souboje vítkovických rytířů proti Tatranu mají ve florbale stejný zvuk, jako utkání fotbalového Baníku se Spartou Praha nebo karvinských házenkářů proti pražské Dukle. Bitvy, na které se soustředí pozornost široké florbalové veřejnosti, souboje, ve kterých není znatelný rozdíl mezi týmy a o kterých nikdy nemůžete s jistotou říci, že víte, jak dopadnou.

Bude to platit i v sobotu na Dubině: domácí Vítkovice do zápasu vstoupí z pátého místa, když po rozpačitém vstupu do sezony nastartovaly svůj herní motor a naposledy prohrály osmého ledna s Chodovem. Poté zaznamenaly tři ligové výhry a rovněž získala parta okolo kapitána Matejčíka Pohár České pojišťovny po finálové výhře nad Mladou Boleslaví.

Střešovický Tatran přijede v pozici bronzového týmu extraligového pelotonu, na Vítkovice má náskok šesti bodů. Také pražský celek naposledy prohrál 8. ledna, kdy podlehl 1:7 už zmíněné Mladé Boleslavi. V posledním utkání před reprezentační pauzou vyvezli Pražané florbal do Jindřichova Hradce a utrpěli nečekanou ztrátu jednoho bodu poté, co Pardubice porazili až na nájezdy.

Na Dubině bude k vidění také minisouboj slovenských reprezentantů, kteří v minulém týdnu vybojovali postup na světový šampionát mužů v Lotyšsku. Do sestavy Vítkovic již dlouho patří Lukáš Řezanina a stále více prostoru dostává Ladislav Gál, na druhé straně působí Martin Kubovič, který si výbornými výkony podmanil celou Nitru.

Utkání Vítkovic s Tatranem začíná ve čtvrt na osm v sobotu!

Přehled posledních vzájemných zápasů
2013/14
1. SC WOOW Vítkovice - Tatran Omlux Střešovice 2:4
Tatran Omlux Střešovice – 1. SC WOOW Vítkovice 3:8
Tatran Omlux Střešovice – 1. SC WOOW Vítkovice 1:3

2014/15
1. SC Vítkovice Oxdog - Tatran Omlux Střešovice 6:5sn
Tatran Omlux Střešovice – 1. SC Vítkovice Oxdog 8:2
Tatran Omlux Střešovice – 1. SC Vítkovice Oxdog 4:5sn
Tatran Omlux Střešovice – 1. SC Vítkovice Oxdog 6:1
1. SC Vítkovice Oxdog - Tatran Omlux Střešovice 4:5
1. SC Vítkovice Oxdog - Tatran Omlux Střešovice 4:5sn
Tatran Omlux Střešovice – 1. SC Vítkovice Oxdog 6:2

2015/16
Tatran Omlux Střešovice – 1. SC Vítkovice Oxdog 4:2