Vítkovice čeká bitva o Moravu i nepříjemné Parbubice

19. února 2016, Michal Dannhofer

Oba elitní týmy se naposledy v základní části představí na hřištích soupeřů.

Extraligové ženy i superligové muže čekají poslední výjezdy na hřiště soupeřů v základní části. V rámci 21. kola svých soutěží se ženy představí na palubovce Židenic a muži zavítají do města perníku, tedy Pardubic.

Svěřenkyně trenéra Veleckého jsou ve velmi zajímavé situaci. O dvě postupová místa na konci elitní osmičky totiž bojují celky Liberce, Židenic a Tatranu, přičemž právě v tomto pořadí se rytířky s celou trojicí utkají v posledních třech kolech.

Po výhře 9:0 a premiérovém čistém kontě Laumy Visnevske je v sobotu čekají Židenice. Ty byly ceněny pro svůj agresivní florbalový styl, který jim ordinoval trenér Martin Hájek, avšak letošní sezonou se brněnský tým zatím protrápil a jako impuls došlo ke změně na trenérském postu: zmíněného Hájka tehdy nahradila jedna z legend českého ženského florbalu – Petra Prouzová.

Svým způsobem už Židenice mohly nastoupit do utkání, které začíná úderem sobotní 17. hodiny, v relativním klidu, jenže v minulém kole nezvládly klíčový duel s Tatranem a na domácí palubovce prohrály 3:5.

Vítkovičtí muži zase nezvládli domácí utkání s Tatranem a po vysoké prohře 1:6 míří na palubovku nevyzpytatelných Pardubic. Ty sice v sezoně nasbíraly pouze 14 bodů a boj o místenku v play off se jich tedy už netýká ani teoreticky, na druhou stranu ale v druhé polovině sezony předvedly kvalitní výkony proti elitním týmům Tipsport Superligy: Boleslavi podlehly před televizními kamerami 4:5 a na půdě Tatranu braly bod po prohře 6:7 v prodloužení.

Muži Vítkovic jsou v superligové tabulce zatím na pátém místě se ztrátou pěti bodů na čtvrté místo, které drží brněnští buldoci a s náskokem jednoho bodu na Bohemians Michala Jedličky. Stále tedy mají šanci dostat se na čtvrté místo, které by znamenalo, že při volbě soupeřů pro čtvrtfinále nemohou být elitními třemi týmy zvoleni. Rozdíl mezi pátým a šestým místem z tohoto pohledu není.

Utkání, které se odehraje v Hradci Králové, začíná přesně čtyřiadvacet hodin po zápase žen, tedy v neděli – 17.00 hodin.