Vítkovice se loučí na Dubině, ženy chtějí potvrdit první příčku

26. února 2016, Michal Dannhofer

Svěřenkyním Jiřího Veleckého chybí poslední výhra, mužům už jde jen o pohodu před play off.

Základní část obou elitních nejvyšších soutěží v sezoně 2015/2016 bude brzy minulostí. Zbývá poslední kolo a oba vítkovické týmy se představí na domácí Dubině. Mužům už z tabulkového pohledu o nic nejde, ženy ale potřebují naposledy vyhrát nad střešovickým Tatranem k tomu, aby základní část vyhrály.

Při pohledu na tabulku Extraligy žen najdete dnes Vítkovice až třetí, faktem ale je, že mají ve trojici s Chodovem a Herbadentem nejlepší vzájemná utkání což znamená, že jsou fakticky první. K definitivnímu potvrzení potřebují porazit Tatran v základní hrací době. Pokud se jim to povede, tak se nemusí na oba soupeře ohlížet, v opačném případě musí čekat, jak si povede Chodov proti Liberci a Herbadent proti Vinohradům.

Tatranu ale také jde o hodně, Pražanky naopak musí bodovat k tomu, aby nehrály o udržení, ale o medaile. Na devátém místě mají aktuálně 21 bodů a o bod zaostávají za tandemem Liberec – Židenice, z druhé vlny se navíc chystá zaútočit Olomouc, toho času o další bod zpět, ale doma hostící ostravské FBC.

Oběma týmům jde o hodně a jejich rozhodující bitva začíná na Dubině v sobotu, 18.15 hodin.

Muži Vítkovic mají aktuálně 38 bodů a jsou v tabulce Superligy na pátém místě, o bod před šestou Bohemkou. Prakticky jim ale z pohledu pořadí o nic nejde, ať už skončí pátí nebo šestí, stále budou v nabídce elitní trojici jako možní čtvrtfináloví soupeři při nedělní volbě.

Svěřenci trenérů Vavrečky a Bruse ale mají hned dvojnásobnou motivaci: jednak se chtějí naladit před rozhodující fází sezony na vítěznou vlnu a především by moc chtěli odčinit poslední domácí lapsus s Tatranem Střešovice.

Za soupeře budou mít pražskou Spartu, která už se nemůže pohnout ze sedmého místa a při volbě soupeřů pro čtvrtfinále ji tak čeká stejný osud. Hráči pod vedením trenéra Jaroslava Berky zatím nasbírali 26 bodů a definitivní jistotu postupu do bojů nejvyšší příčky jim dala nedělní domácí prohra FBC Ostrava s Bohemians v divokém poměru 11:13.

Poslední domácí utkání mužů v základní části začíná úderem nedělní sedmnácté hodiny.