Bitva králů! Vítkovice zahajují čtvrtfinále s Tatranem na půdě soupeře

03. března 2016, Michal Dannhofer

Na souboj titánů českého florbalu letos dojde už ve čtvrtfinále play off.

Jedno je jisté, letošní play off opustí už po prvním kole jeden ze dvou králů českého florbalu. Tatran skončil v základní části čtvrtý a musel čekat, koho si soupeři nezvolí za čtvrtfinálového soupeře. Vzhledem k tomu, že Chodov sáhl po Spartě, Mladá Boleslav po Otrokovicích a Brno si vybralo Bohemians, bylo jasné, že se Tatranu postaví Vítkovice.

Bude to souboj nesmírně zajímavý, oba týmy ve svých kádrech kombinují zkušené hráče a talentované mládí, na straně rytíře Vítka tak bojují například Pešat, Rýpar nebo Bräuer po boku Matejčíka, Hubálka nebo úderné dvojice Hájek – Řezanina.

Tatran zase sází na brankáře Tomáše Kafku s útočníkem Milanem Fridrichem, kolem kterých rostou borci jako Komárek, Řehoř nebo Brautferger. Nesmíme opomenout ani slovenského štírka Martina Kuboviče, který si na začátku února podmanil Nitru skvělým výkonem ve slovenském dresu při kvalifikaci o světový šampionát.

Vítkovice budou mít co napravovat, poslední vzájemné utkání viděla téměř vyprodaná hala na Dubině, většině fanoušků ale porážka 1:6 moc radosti určitě neudělala. Bude tedy zajímavé sledovat, co duo stratégů Vavrečka – Brus na soupeře vymyslí.

1. utkání čtvrtfinále:
Sobota, 17.15, SH Tatran Střešovice

2. utkání čtvrtfinále:
Neděle, 17.00, SH Tatran Střešovice