Kamarádství stranou! Ženy čeká ve čtvrtfinále městská bitva s FBC

03. března 2016, Michal Dannhofer

Proti sobě nastoupí například sestry Paloncyovy.

Už je to takový kolorit: pokud postoupí ženy FBC Ostrava do čtvrtfinále, pravidelně bývají voleny za soupeře rivalkami z Vítkovic. Loni a ani letos tomu není jinak, série na čtyři vítězná utkání startuje o víkendu na Dubině.

Na obou stranách barikády stojí známé tváře: vždyť obránkyně Voláková bývala kapitánkou vítkovických juniorek, její spoluhráčce Vinklerové se zase z Vítkovic podařilo dostat až do juniorské reprezentace.

Ovšem také na straně Vítkovic je dnes několik hráček s minulostí v barvách FBC Ostrava. Už před lety přešly do dresů rytíře Vítka Halfarová se Šupákovou, před letošní sezonou je doplnila Kiecková.

Speciální pak bude série pro sestry Paloncyovy. Starší Kamila je jednou z těch, které opustily původní FBC a už patří k vítkovickému itineráři, mladší Ivana sbírá letos v barvách rivala své první zkušenosti s ženskou nejvyšší soutěží.

Zajímavý minisouboj proběhne také se zaměřením na reprezentaci juniorek: ofenzivním esem Vítkovic se stala Adéla Pantělejevová, po svém zranění se k florbalu úspěšně vrátila na druhé straně Nela Kapcová.

Na Dubině se o víkendu tak rozhodně bude na co dívat!
Čas zahájení utkání je v sobotu i neděli stejný, začíná se v 16 hodin