Vítkovické rytířky čeká semifinále s pražskými Bohemians

16. března 2016, Michal Dannhofer

Druhou možností byl suverén minulých let z Herbadentu.

Netypicky se již dnes rozhodlo o soupeři Vítkovic v semifinále. Volba to byla očekávaná a padla na pražské Bohemians, kteří skončili v základní části na čtvrtém místě. Druhou možností byla volba Herbadentu, který skončil třetí.

Vzhledem k tomu, že mezi první trojicí a Bohemians panoval značný bodový odstup, dala se volba zelenobílých dobře předvídat. „Na Bohemians si věříme a uděláme všechno proto, abychom se dostali do finále. I když se nejedná o tým z první trojky, která přeci jen v základní části výrazněji odskočila, je třeba mít k soupeři respekt a jít si důsledně a poctivě za svým cílem,“ komentoval hlavní trenér žen Jiří Velecký.

Klíčovým faktorem by mohla být marodka. „Důležitým pro naše výkony a vývoj série bude nepochybně i zdravotní stav našich hráček což je věc, která nám ve čtvrtfinále nadělala trochu starostí,“ připomíná Velecký, že čtvrtfinále nemohly naplno odehrát kapitánka Denisa Ferenčíková a také útočnice Romana Kiecková, Michaela Šponiarová, Tereza Hanzlíková s Natálií Martinákovou.