Máme silného týmového ducha, dosáhneme našich cílů, ať se děje cokoliv, říká Lauma Visnevska

29. března 2016, Michal Dannhofer

Lotyšská legionářka vychytala Vítkovicím dvě domácí semifinálová vítězství.

Lauma Visnevska to nemá v Ostravě lehké. Po bleskovém a nečekaném přesunu z Mory se musí vyrovnat nejen s úplně novým prostředím, ale také s pozicí brankářské jedničky, na kterou všichni spoléhají. Lotyšská flegmatička ale o víkendu ukázala, že nemá problém s jakoukoliv pozicí a po nedělní výhře zachránila Vítkovice také v pondělí, když naskočila do třetí třetiny.

Nebyla to snadná práce: po sobotní výhře 12:2 si možná hráčky myslely, že vše půjde samo, ale Bohemians ukázali odhodlání. „Náš tým má silného ducha, dosáhneme našich cílů, ať se děje cokoliv,“ říká ale Lauma Visnevska. Je to určující znak našeho týmu, což jsme v pondělí jednoznačně ukázaly,“ pochvaluje si.

Už třetí třetina nedělního utkání ukázala, že Bohemians v sobě mají potenciál. „Já si ale nemyslím, že by Bohemians hráli v nedělní třetí třetině nějak lépe, předpokládám, že hráli lépe v pondělí, ale to je tak trochu naše chyba, mám-li to tak říci,“ hodnotí lotyšská legionářka.

Do nedělního utkání nastupovala do brány za stavu 2:4, Vítkovicím v té době zbývalo na obrat 20 minut. „Bylo to pro mě OK, naskočit do třetí třetiny, už se to v mé kariéře párkrát stalo,“ nedělala si těžkou hlavu. „V takové situaci cítím menší tlak, než když začínám utkání jako první brankářka, většinou to cítím tak, že do toho prostě skočím a odvedu to nejlepší,“ popisuje.

Řeč přišla také na Vítkovice jako celek. „Když říkám, že máme skvělého týmového ducha, nemyslím tím jen hráčky a realizační tým,“ zdůrazňuje. „Myslím tím všechny lidi okolo, fanoušky a členy klubu, každého, kdo v nás věří,“ říká.

A přidává speciální vzkaz: „Vy všichni nás děláte většími a silnějšími. Společně jsme silní! Děkuji za celý tým!